søndag 23. desember 2012

Besøk en ukjent (husentusiast)

Foto: Liv Sandvik Jakobsen

For en førjul det har vært for julens ensomhet. Folk som sitter alene i julen er alltid et tema før jul, men i år har det tatt helt av. Så bra og så viktig! Dagens innlegg fra Fattighuset handler også om å besøke en ukjent, men ikke en ensom. Noen ganger er det så fint å bli kjent med nye mennesker. Enten det er på jobben, en mamma eller pappa i barnehagen eller kanskje en hjemflyttet barndomsvenn.

Foto: Liv Sandvik Jakobsen

For snart to år siden dukket det opp et par ukjente jenter på trammen her i huset (det var vel strengt tatt før vi hadde fått på plass trammen, men ...). Liv fra bloggen Livs lyst og Janne fra Ein heim blir til kjente hverandre godt fra før, men ville gjerne se huset vårt. Jeg hadde fulgt med på deres oppussings- og restaureringsrosjekter i henholdsvis Skien og Seljord, og de hadde fulgt med og kommentert det vi drev med her i huset. Og plutselig en vårdag satt de to jentene seg i bilden og tok en Holmestrands-tur. 

Foto: Liv Sandvik Jakobsen

Siden har vi vært på Livs gård i Kviteseid og på Jannes nydelige småbruk i Seljord. Nydelig mat, vakre hjem og masse prat om gamle hus er godt påfyll! Alle bildene i dette innlegget er tatt av Liv Sandvik Jakobsen og er fra hennes julepyntede hjem. Jeg ble superinspirert og har fått mange ideer til hva jeg skal gjøre neste jul. Dette bildet viser kjøkkenet med stjerne i vinduet, pepperkakegirlander på kjøkkengardinene og amaryllis med pepperkakehjerter i vinduskarmen. 

Foto: Liv Sandvik Jakobsen

Det øverste vinduet viser hele bølingen. Janne (til venstre) er en reser på tradisjonsmat. Det kan du lese om i siste nummer av Lev Landlig. Liv (i midten bak blomsten) har alltid en million baller i luften, og restaurerer TO hus på en gang! Du kan følge restaureringen av gården hennes hvis du klikker deg inn her. Helt til høyre ser du meg og lillebror etter at kaffen (fra kaffekjelen) var fortært. Besøk disse to jentene på nett, og du kommer garantert i julestemning nå siste dagen før julekvelden.
Takk for en fin dag i Telemark :-)

Lykke til med juleinnspurten, alle sammen! Her skal vi pynte juletreet i dag.

Marie

8 kommentarer:

polkadotpeticoat sa...

Every thing looks so festive and charming at your house....Merry Christmas, love Heidi

Puumuli sa...

Ha en fin fortsättning på julhelgen!

Önskar
Sari från Puumuli

Ymmeli sa...

Et riktig godt nytt år ønskes deg og dine! Klem fra Ellen.

Tulip sa...

Fine bilder fra Livs hjem. Ja den bloggen har jeg hentet mye inspirasjon fra ! :)
Godt nytt år!

Anonym sa...

An impressive share! I have just forwarded this onto
a colleague who was doing a little homework on this. And
he in fact ordered me breakfast due to the fact that I
stumbled upon it for him... lol. So allow me to reword
this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx
for spending time to talk about this matter here on your blog.


Here is my site; MEDAL OF HONOR WARFIGHTER mods

قمم التميز sa...


شركة تنظيف بالمدينة المنورة
شركة تنظيف فلل بالمدينة المنورة
شركة تنظيف بيوت بالمدينة المنورة
شركة غسيل شقق بالمدينة المنورة
شركة غسيل منازل بالرياض بالمدينة المنورة

شركة المثالية لتنظيف sa...

ابادة تامة للحشرات المنزلية من الزيارة الاولى بفضل اجود انواع المبيدات الامنة والمستوردة من الخارج.
شركة مكافحة حشرات بالاحساء بدور استشاري هام من خلال فريقها المتخصص وذلك من خلال قنوات التواصل التي توفرها عبر موقعها افضل شركة مكافحة رش حشرات البق الدفان الحمام حمام النمل الابيض النمل الاسمر فئران بالاحساء الشركة لديها شركة كشف تسربات المياه بالرياض

شركة مكافحة حشرات بالقطيف
شركة تنظيف منازل بالقطيف

نور الهدى sa...نستخدم افضل ادوات تنظيف و غسيل الخزانات لاننا افضل شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة و عمال مدروبون وحاصلون على شهادة صحية فقط اتصل بنا لتحصل على افضل خدمة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة