mandag 28. mai 2012

Fugletapeten på veggen!


Tre år etter at vi flyttet inn her i Fattighuset har vi nå endelig tatt oss tid til å tapetsere gangen i tilbygget. Siden den har fungert godt med stygge, ubehandlede veggplater, har vi vært enige om at restaurering har gått foran forskjønning av disse veggene. (De grusomme "FØR"-bildene ser du i dette tidligere innlegget). Jeg er glad det har tatt tid, for å velge akkurat denne tapeten har nok krevet litt modning i hodet mitt. De vakre meisefuglene ser ut til å være kjøttmeis, blåmeis og granmeis, selv om de har fått felles fargeskala - en noe stilisert utgave av fuglenes naturlige fjærprakt. Kjøttmeis og blåmeis har vi i hagen hele året, men granmeisen dukket opp for første gang for et par uker siden. Det må ha vært et hint fra fugleverdenen, hehe.


Veggen ved vinduet ble tapetsert før vi flyttet inn. Dette måtte vi gjøre fordi vi monterte en radiator og et par kobber-rør der. Heldigvis rakk vi aldri å tapetsere mer, for da hadde vi nok ikke tapetsert over med den lekre fugletapet. Fordi det ser bortimot kul umulig ut å tapetsere rundt kobberrør og radiatorovnen, har jeg bare malt endeveggen hvit. Det krevde nok konsentrasjon å tapetsere resten av dette rommet - som består av et virvar av dører (tre enkle og en dobbeldør), et vindu og en tømmervegg. Heldigvis kom min mor ens ærend for å være prosjektleder for tapetseringen. Fint for meg, for jeg lærte masse! Tapetrullene som egentlig skulle vært i denne gangen, ble donert til min søster, som på 1-2-3 tapetserte sin minste stue. Helt uten hjelp, selvsagt - hun er nemlig litt av et rivjern :-)


Tapeten vi har valgt i gangen heter "Falsterbo" fra svenske Borås tapeter. Det er en kopi av en eldre tapet, og var veldig enkel å tapetsere med. Utfordringen vår lå mer i at rommet var fullt av vinkler og annet rart. Det tok lang tid å bli ferdig, men det var virkelig verdt det. Flere ganger underveis måtte jeg ta en liten pause for å hoppe lykkelig rundt i gangen - som stadig ble vakrere. Det var nesten som om innendørs-følelsen ble opphevet. Det kjennes ut som om vi står ute i naturen. Frykten for at fuglemønstret skulle bli for voldsomt var helt ubegrunnet. Dette er et lite (og veldig oppbrutt) rom, og tåler den brokete overflaten helt fint.


Dessuten gjør tapeten seg spesielt godt mot den gamle ytterveggen i ubehandlet tømmer. Fuglene passer godt til de eldgamle trestammene som er laftet i hverandre. Dette var virkelig den største utfordringen. Det var ikke lett å få tapeten pen inn mot tømmeret. Men det gikk fint til slutt :-)


Dørstokkene i eik på vei inn til bad og vaskerom må muligens males hvite. Det ser litt uferdig ut med det ubehandlete treverket. Men det blir ikke nå i vår. Vi holder på med mange morsomme uteprosjekter som gjerne skulle stått ferdig først. I bakgården har vi begynt å bygge platting, og skal steinlegge med rød murstein. Det må bli det neste som skal ferdigstilles. Helst før sommersesongen tar til!

20 kommentarer:

Fine Friminutt sa...

Nydelig tapet! Gjorde seg jo skikkelig i det rommet:-)

polkadotpeticoat sa...

This is so Beautiful and the view from your windows....lovely!
The birds steal the show!

Jatte sa...

Love it!! denne tapeten er sååå skjønn, har fundert på den selv, men vet ikke helt hvor :)

Ha en fin sommerkveld,
KLem Jatte:)

Nina Iren sa...

Så flott det ble, å for en nydelig tapet!!!!

Interiorfantasier sa...

Elsker den tapet! Ble utrolig vakkert. Har en liten Gi bort på bloggen, om du har lyst til og titte innom:)

Anne (Moseplassen) sa...

Så flott det ble! Superlekkert tapet og utrolig imponerende jobb med avsluttningen mot tømmeret, det der har tatt tid og tålmodighet!

BenteOO sa...

Nydeleg tapet - og resultat!

Toril A sa...

Gratulerer, det ble kjempefint! Går det bra med den lille?

julibakken sa...

Så kjekt at du blogget igjen! Har savnet det..tapetet var nydelig, og virkelig vellykket mot tømmerveggen!

Takk for inspirerende blogging!

Line

Anonym sa...

Ojojoj så utrolig flott og stilig det ble. Utrolig at dere fikk det så bra mot tømmerveggen :-)

Siri

Hilde - Feien og Fjong sa...

Det blei kjempe fint. Har sjølv den tapeten, men berre to høgder mellom stove og kjøkken. Kunne tenkt meg meir for eg digger den. Den var spesielt lekker mot tømmerveggen.

elviras drops sa...

Utruleg skjønn tapet! Den kan eg verkeleg tenke meg sjølv:-)

Ninaslilleverden sa...

Kjempestilig, å ikke noe du finner hos alle.

Anonym sa...

Nydelig!!!!
Hilsen Else Sissel

Kleppanrova.com sa...

Virkelig nydelig, både utført og tapet!
Fra vernatrehus

Bettum Villa sa...

Dette så jo kjempe flott ut!! Likte spesielt godt fuglene mot tømmerveggen. Klem Madelén

Anonym sa...

Superfint<3<3<3

Livet i Fattighuset sa...

Så hyggelig at dere liker den. Tapeten kunne jo godt ha tippet helt over, men det gjorde den altså ikke her :-) Godt å høre at oppdateringene herfra savnes når de uteblir, Julibakken. Skal prøve å være litt mer på enn av i tiden som kommer. Det er livet med en ny baby i hus som har tatt litt pusten fra meg - selv om han er nydelig og snill og faktisk sover ganske godt! (Takk for at du spør, Torill A ...)

Marie

Gunnhild sa...

synes tapeten var helt perfekt på dette rommet! nydelig mot tømmerveggen!

jeg har den lilla meise-varianten på den ene veggen på vårt gjesterom, redd for at den skulle virke rotete, men den ble bra ;)

halvsirkelplattingene ble og bra!!
gleder meg til å se mer av hagerommet og!

Anonym sa...

I want to transfer to a college that focuses on English and have a good Creative Writing program. I want to major in creative writing but don't know what college to transfer to..
[url=http://bonoes.webs.com/l bono es webs.com[/url]