torsdag 28. januar 2010

Løk på bordet og løk i suppa



Det er en halvtime til gjestene kommer. I en krukke på kjøkkenet strutter perleblomstene. Løken ligger hel og fin på spisebordet. Selvsagt burde den vært ferdig suppe allerede. Men nok en gang; "den gang ei". Fru kronisk dårlig tid har fått akutt blogglengsel, og må nesten prioritere å fotografere ingrediensene før de trylles inn i den deiligste løksuppe. (Forhåpentligvis verdens beste!)

Oppskriften har jeg stjålet på nettet, selv om jeg overhodet ikke har tenkt å følge den. Foreksempel har jeg ikke laurbærblad eller frisk timian. Men du skal se det blir helt perfekt uansett. Selvtilliten er det ingenting i veien med, nemlig.




* 1,1 kg løk, skrelt og skåret i tynne skiver
* en håndfull frisk timian, bare bladene
* 6 hvitløksbåter, skåret i tynne skiver
* 1 laurbærblad
* olivenolje
* en klatt smør
* 1,3 liter med kylling- eller grønnsaksbuljong
* salt og pepper
* 1 baguette eller ciabatta
* 115 gram ost

Rapport følger når middagen er inntatt :-) (Eller i morra).
Da gyver jeg løs! (Nå er det bare et kvarter til de kommer ...)

Hilsen Marie

1 kommentar:

nr14 sa...

Delikate bilder og sikkert en vellykket suppe???