mandag 29. oktober 2012

Summer snow eller bare snø


En av hagens nye planter i år er klematisen "Summer snow". Den har nydelige små hvite blomster og perleaktige blomsterknopper. I sommer kjøpte vi to av denne og plantet dem på hver sin side av portalen inn til bakgården. Der har den blomstret sammen med klatrerosen New Dawn. Vakkert! Jeg styrte klematisen rundt fuglebrettet, slik  at småfuglene skulle få et nytt sted å sitte mens de venter på tur.


I løpet av sommeren har vi også laget et nytt rosebed langs husveggen. Som takk for et foredrag jeg holdt på hagesenteret på Gjennestad i mars, fikk jeg et gavekort som ble byttet i åtte flotte rosebusker. Jeg valgte "Morden blush" og "Jacqueline du pre", fire av hver. I tillegg ble det plass til fire "Snow white", og det har virkelig blomstret vakkert i sommer. Selv om frosten nå har kommet, er det fortsatt roser i hagen.


I høst kjøpte jeg denne vakre høstanemonen. Den har blomstret helt vilt fram til for to dager siden, da det rett og slett ble for kaldt. Nå gleder jeg meg til den skal komme tilbake neste sensommer. I dag må jeg se om jeg rekker å rydde litt i hagen. Det har stått på programmet en stund, men Mats (7 mnd) er ikke særlig tålmodig når det kommer til hagearbeid. Jeg må også innrømme at løkplantene ennå ikke har kommet i jorda, så jeg håper det blir litt mildere i dagene som kommer, slik at jeg kan lure dem ned.


I dag ligger det et lite melisdryss av snø utenfor vinduet. Vi har vært oppe i otta, siden unger ikke forholder seg til klokkestilling. Jeg koser meg med bilder av blomstene som akkurat har sluttet å blomstre, og med småfuglene vi har begynt å mate utenfor vinduene våre.

Ha en fin dag!

Marie

14 kommentarer:

Liv Myredal sa...

Godt å tenke på at hagen snart spirer igjen og at vi fortsatt kan nyte de siste etternølerne. Takk for en fin blogg

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det ser så kooselig ut på bildene ! Ha en fin dag !

Åse Marit Flesseberg sa...

Så fint det er blitt i hagen! Bare gleder meg til neste år når jeg skal i gang med å anlegge hagen. Har hentet masse inspirasjon fra bloggen din, og kan nesten ikke vente til det blir plussgrader igjen. Men først gleder jeg meg til vinter og jul, og til å flytte inn i huset vi pusser opp.

Tamsin North sa...

Hagerydding står på programmet idag her også. Lykke til!

berit sa...

Koselig med planter som blomstrer helt inn i vinteren. Jeg var heldig og fikk tømt de siste pottene med sommerblomster og ryddet det andre som har med sommer å gjøre i går.
Håper du rakk det før det kom for mye snø. Er ikke så lett å få gjort alt man ønsker med en liten krabat som tilskuer.

Toril A sa...

De hvite rosene og klematisen kledde huset:) Hva holdt du forresten foredrag om?

Tulip sa...

Å nydelige blomsterbilder.
New Dawn har jeg også...lukter godt:)

Anonym sa...

What's up, this weekend is fastidious in support of me, as this occasion i am reading this enormous informative paragraph here at my home.

Also visit my blog post - studio reklamy lubin

reda gamal 01220689236 sa...

اذا كنت تبحث عن شركة تتوفر لديها جميع الخدمات المنزلية وبأرخص الاسعار وتقديم الخدمة بجوده عالية جدا وفي وقت أقل عليك التواصل مع شركة ركن الشروق واليكم بعض خدماتها شركة مكافحة حشرات بالاحساء
شركة تنظيف خزانات بالاحساء
افضل شركة تنظيف مجالس بالاحساء
شركة كشف تسربات مياه بالاحساء


Mobile app development company in Canada sa...

Visit here

Dial Web India sa...

Awesome blog, thanks for sharing with us. Dial Web India is one of the best Website Designing and Development Company in Delhi, India.
Top 5 Web Designing Company in India

Gribety Detective India sa...

Nice blog, thanks for sharing with us. Gribety Detective India is one of the best Detective agencies in Jaipur.
Detective Agency in Bhopal

12 sa...

Педаль для степлера Rapid, Подставка под электрический степлер, Степлер Multinak, Электрические степлеры

Биговальная машина Cyklos, Ручной биговщик CYKLOS, Биговальные машины биговщики

Гильотинный резак для резки бумаги, Ручной гильотинный резак Ideal, Гильотинный резак со станиной, Гильотинный резак Ideal

Степлер RAPID электрический, Настольный степлер Rapid, Настольный степлер высокой мощности Rapid, Степлеры, Степлер Multinak

Skrepka sa...

Шаблоны на Opencart и OcStore. Каталог шаблонов OpenCart. Шаблон для OpenCart (ОпенКарт) и ocStore. Шаблоны - Opencart-Help

Модули на Opencart и OcStore. Каталог модулей OpenCart. Модули для OpenCart (ОпенКарт) и ocStore.

Создание интернет магазина под ключ. Разработка интернет магазина. Seo оптимизация.

Opencart-Модули, шаблоны, Разработка интернет магазина