mandag 29. oktober 2012

Summer snow eller bare snø


En av hagens nye planter i år er klematisen "Summer snow". Den har nydelige små hvite blomster og perleaktige blomsterknopper. I sommer kjøpte vi to av denne og plantet dem på hver sin side av portalen inn til bakgården. Der har den blomstret sammen med klatrerosen New Dawn. Vakkert! Jeg styrte klematisen rundt fuglebrettet, slik  at småfuglene skulle få et nytt sted å sitte mens de venter på tur.


I løpet av sommeren har vi også laget et nytt rosebed langs husveggen. Som takk for et foredrag jeg holdt på hagesenteret på Gjennestad i mars, fikk jeg et gavekort som ble byttet i åtte flotte rosebusker. Jeg valgte "Morden blush" og "Jacqueline du pre", fire av hver. I tillegg ble det plass til fire "Snow white", og det har virkelig blomstret vakkert i sommer. Selv om frosten nå har kommet, er det fortsatt roser i hagen.


I høst kjøpte jeg denne vakre høstanemonen. Den har blomstret helt vilt fram til for to dager siden, da det rett og slett ble for kaldt. Nå gleder jeg meg til den skal komme tilbake neste sensommer. I dag må jeg se om jeg rekker å rydde litt i hagen. Det har stått på programmet en stund, men Mats (7 mnd) er ikke særlig tålmodig når det kommer til hagearbeid. Jeg må også innrømme at løkplantene ennå ikke har kommet i jorda, så jeg håper det blir litt mildere i dagene som kommer, slik at jeg kan lure dem ned.


I dag ligger det et lite melisdryss av snø utenfor vinduet. Vi har vært oppe i otta, siden unger ikke forholder seg til klokkestilling. Jeg koser meg med bilder av blomstene som akkurat har sluttet å blomstre, og med småfuglene vi har begynt å mate utenfor vinduene våre.

Ha en fin dag!

Marie

10 kommentarer:

Liv Myredal sa...

Godt å tenke på at hagen snart spirer igjen og at vi fortsatt kan nyte de siste etternølerne. Takk for en fin blogg

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Det ser så kooselig ut på bildene ! Ha en fin dag !

Åsemor sa...

Så fint det er blitt i hagen! Bare gleder meg til neste år når jeg skal i gang med å anlegge hagen. Har hentet masse inspirasjon fra bloggen din, og kan nesten ikke vente til det blir plussgrader igjen. Men først gleder jeg meg til vinter og jul, og til å flytte inn i huset vi pusser opp.

Tamsin North sa...

Hagerydding står på programmet idag her også. Lykke til!

berit sa...

Koselig med planter som blomstrer helt inn i vinteren. Jeg var heldig og fikk tømt de siste pottene med sommerblomster og ryddet det andre som har med sommer å gjøre i går.
Håper du rakk det før det kom for mye snø. Er ikke så lett å få gjort alt man ønsker med en liten krabat som tilskuer.

Toril A sa...

De hvite rosene og klematisen kledde huset:) Hva holdt du forresten foredrag om?

Tulip sa...

Å nydelige blomsterbilder.
New Dawn har jeg også...lukter godt:)

Anonym sa...

What's up, this weekend is fastidious in support of me, as this occasion i am reading this enormous informative paragraph here at my home.

Also visit my blog post - studio reklamy lubin

عبده العمراوى sa...

شركة قمة الدقة للخدمات المنزلية
شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة تنظيف منازل بالاحساء

نور الهدى sa...


نستخدم افضل ادوات تنظيف و غسيل الخزانات لاننا افضل شركة غسيل خزانات بالمدينة المنورة و عمال مدروبون وحاصلون على شهادة صحية فقط اتصل بنا لتحصل على افضل خدمة غسيل خزانات بالمدينة المنورة