tirsdag 24. august 2010

Stekte, grønne tomater

Ute i hagen har vi sikkert hundre tomater nå. To av dem begynner å rødme, fire er allerede modne og spist. Snart må vi nok plukke de grønne kulene, slik at de kan bli røde i vinduskarmen på kjøkkenet. Men i helgen gjorde vi som i filmen fra 1991. Vi plukket og stekte grønne tomater.


Poteter fra torget, løk, timian, rødløk og røbeter fra hagen. Litt olje og salt, mye pepper. Og grønne tomater. Tomatene passer godt til foliebaking eller langpannebaking, og sikkert like godt til fisk som til kjøtt. Dette kommer vi til å gjøre igjen. Og igjen. Akkurat som de gjorde på Whistle Stop Cafe. De faste tomatene, fulle av syre, smaker virkelig godt!p>




Vel, vel - dagens tips for utålmodige hageentusiaster :-)



Marie

6 kommentarer:

Helene sa...

Takk for tipset!
Vi har også endel umodne tomater ute nå (ikke akkurat 100, men nok til en middag), så dette tror jeg vi må prøve :)

Hvit Villa sa...

Mmm, det så ut til å være et knalltips! Det ser veldig godt ut på bildene hvertfall! Ha en fin dag, -og uke.

Oddik sa...

Når dere spiser dette kan dere godt spille Bull Milk med låten Homegrown Tomatoes... Mange som har prøvd seg på denne låten, men ingen når opp til denne versjonen.... refrenget kommer her

Home grown tomatoes, home grown tomatoes
What'd life be without home grown tomatoes
There's only two things that money can't buy
That's true love and home grown tomatoes

Sandoren og Blåsten sa...

Ser jo kjempelekkert ut! Skal se Fattighuset kan bli Holmestrands Whistle stop cafe?

Lykke til i konkurransen om Norges vakreste hjem, så innslaget på TV2 i dag. Heier på dere!

Hilsen Gry K

Livs Lyst sa...

Herlig!!

Ps! Jeg har stemt på dere i konkurransen NORGES VAKRESTE HJEM!!

;o)

Liv

Kasim sa...

Hei, har et skoleprosjekt og lurte på om jeg kunne bruke et av bildene til et blogginnlegg. takk