tirsdag 20. desember 2011

Luke 20: Eldgamle lysestaker - farlige greier!

Fire dager igjen til jul - skummelt, skummelt! Vi er nesten i rute, men fortsatt dukker det stadig opp småting vi har glemt. Uansett har vi dagens kalenderluke klar: To veldig gamle trearmede lysestaker i rødmalt treverk. Det var fattighusgubbens mormor som kjøpte disse da hun var ung. Og under står det at de koster 18 kroner for dusinet. Altså 18 kroner for 12 lysestaker. Finfin pris, spør du meg :-) Dessverre er de så brannfarlige at de knapt kan settes i sving. Den som tenner et lys i disse, må sitte å se på mens de brenner, slik at vi kan slukke i tide.

Sviblene som sto i vinduet har gjort sitt, i dag måtte vi fylle på med hvite og røde tulipaner. De bør holde til over jul, så kaldt som det er i vinduet her. Det er deilig å få inn litt blomster nå rett før julehøytiden. Det blir jo vakkert med én gang!

Ha en fortsatt fin førjul! Vi beveger oss fra lilla til rødt her hjemme.

Marie

2 kommentarer:

Marianne på landet sa...

Synes de lysestakene var lekre.. kan gjerne sitte og følge med lysene når det er så fint å se på :)

Tulipanene gjorde seg absolutt! Det er jo en av de fineste bukettene... mener jeg da :)

Blått til lyst sa...

Lysestakene var veldig koselige. Rene Carl Larsson-stemningen. Slike svensk-inspirerte staker har en god dose sjarm. Om det er plass i lysholderne, kan du vel sette inn slike små lysholdere i metallfolie - slike du bruker når lyset ikke vil stå støtt. Da blir det litt mindre farlig om lysene skulle brenne litt langt ned.
God kveld fra Liv