søndag 6. desember 2009

Slik imponerer du gjestene på 29 minutter

Hoho! Jeg elsker gamle bøker som frister med slike fagre løfter. "Slik blir du vakker i en fei". "Slik kaprer du mannen i ditt liv". "Slik gjør du rent til mannen kommer hjem fra jobb". (Nå til dags er det Dagbladet som har tatt over oppgaven - med de ikke fullt så sjarmerende "slik blir du en racer i senga" og "slik tjener du mest på jobben").


Her kommer min egen variant: "Slik imponerer du gjestene på 29 minutter". Oppskriften har jeg fått av min venninne Turid, og resultatet er en fantastisk god eplekake. En smuldrepai laget på et blunk - med uante variasjonsmuligheter. Sleng i eplebiter, rips, blåbær, rabarbra, pærer eller hva du måtte ha. Veldig gjerne hakkede nøtter eller mandler også. Men denne er uten, siden den skal serveres i dagens 2-årsdag.


150 gram smør
150 gram sukker
300 gram mel
kanel- og sukkerdryss

Smør, sukker og mel eltes sammen med fingerne (eller kjøkkenmaskin hvis du her). Strø halvparten i en smurt form, strø på frukt og evt. nøtter, fordel resten av blandingen over. Dryss kanel og sukker over og sleng kaka midt i ovnen.
Stekes på 180 grader i 20-40 minutter (til den er gyllen på toppen, stor variasjon fra ovn til ovn).


Server med is, krem eller vaniljesaus rett fra formen.

Lykke til!

Marie

7 kommentarer:

yesheimen sa...

Nam-nam, denne såg god ut, og må prøves.
Ønsker deg en fin 2 søndag i advent.
Klem Ann<3

BEA sa...

Jeg elsker express mat!!! pleier å følge med på Nigela Lawsons program i BBC.. fantastisk mat på rekordtid..

Eplekake.. den som ikke liker det har feil med smaksganene :) denne så lekker ut !!

Fortsatt god adventssøndag..

Mia sa...

Den oppskriften skal legges på minnet, det er så flott med kaker som er på bordet in no time. takk, og dessuten ser den helmumsig ut :)

HønePøne sa...

Hehe! jeg synes også attips fra gamle bøker er litt mer sjarmerende enn tips fra dagbladet. Takk for oppskrift. Å imponere gjester på 29 minutter er noe jeg kan like.. =)
Madeleine

victoria sa...

Hmmmm Lekker mat i en fei, passer meg perfekt...
Og flott så den ut også, jepp denne skal prøves neste helg tenker jeg...
Gleder meg allerde..
Takk for tipset
og ha en flott 2 søndag i advent
klem victoria

BROCANTE sa...

Høres ut som en deilig dessert som også fint kan brukes i jula for oss som ikke er så glad i tørre kaker.

Mamma'n og Hedda Kristin sa...

Mmmmmm...Denne må prøves ut! :)