søndag 27. februar 2011

Prissjokk! (Og lure tips for oppussing)

Da vi begynte på huset vårt for seks år siden, husker jeg vi syntes det var litt dyrt å kjøpe henger for 6.000 kroner. Kanskje vi bare kunne låne henger av noen vi kjente en gang i blant? Nå ler vi rått av den tanken. Vi har ikke tall på hvor mange ganger den hengeren har vært fram og tilbake til byggsenteret, til dynga, til båten eller på oppdrag hos venner som valgte ikke å kjøpe henger :-) Det ble skikkelig billig å bruke litt penger på en henger den gangen. Fortsatt går hengeren jevnt og trutt. Akkurat nå graves den ut fra snøhaugen utenfor for å være klar til innkjøp av gipsplater mandag ettermiddag.

Prissjokket i overskriften har vi derimot fått på noe helt annet enn hengeren. I dette huset har det gått med så innmari mange meter med akryl. Mange år med temperatursvingninger vinter, sommer, høst og vår, er det store sprekker både i takene og i veggene. Panelbordene lever, og stadig sprekker det opp. Det siste året har vi gått over til Tec7, siden vi kan bruke det til å lime ting i tillegg til å fuge/akrylisere. Andre produkter er sikkert vel så bra. Tidligere brukte vi Bostic. Likevel vil vi ikke bruke veldig rimelig akryl. Du får det du betaler for her som på mange andre steder.

Dermed har vi gjort en liten prisundersøkelse på nettopp Tec7. Og det var da overraskelsen kom! Ved å sjekke fire butikker, sparte vi hele 700 kroner på ti tuber. Er det mulig? For en patron kostet 194 kroner det første stedet, 173 kroner på butikk nummer to, 139 på butikk nummer tre og bare 120 kroner på den siste, lille krambua Øyvinds Marked i Drammen*. Hæ!?? Hva er innkjøpsprisen til butikk, mon tro? Da gubben var innom og skulle kjøpe ti akrylpatroner, sparte vi dermed 740 kroner på å handle i den rimeligste butikken.

Dermed kunne konemor investere i noen flere vårblomster inne. Det kommer jo alle til gode - både oss, besøkende gjester og handelsstanden.

Marie

*) På grunn av jobben min som journalist vil jeg ikke skrive navnene på alle butikkene, men budskapet er: sjekk prisen uansett!

9 kommentarer:

Ida sa...

Nei nå ble jeg ordentlig nyskjerrig! Bor jo i Horten og bruker også Tec7... Kanskje du kan røpe litt... Hvor denne lille krambua ligger foreksempel??? ;-) Klem fra Ida

Mia, New Room Interior sa...

Det er helt utrolig hvor store forskjeller det kan være!! Lure dere som sjekket :-) Ha en super søndag, og nyt blomstene!! ;-) KLEM

Livet i Fattighuset sa...

Ida, da har jeg oppdatert innlegget med navnet på krambua :-)

MArie

Ida sa...

Takk skal du ha!:-)

Anonym sa...

Ja det lønner seg å sjekke litt priser og skal man kjøpe litt mengder er det jo ikke ulovlig å be om en rabatt! i tillegg. Som du skjønner jobber jeg med innkjøp.
Ha en flott søndag og lykke til med oppussingen videre.
Artig å følge med.
Hilsen Drammen c",)

Blomsterpiken sa...

Vi har også et gammlet hus som vi fikser på i ny og ne, og takk Gud for akryl, sier nå bare jeg.

Vi har kjøpt Casco sin, og den koster rundt femtilappen, men vi er veldig fornøyde med den! Store sprekker i en trapp har blant annet blitt fikset ved hjelp av denne akrylen. Kjøpt på OBSBygg.

Ha en fin søndag!

Jennys fire vegger sa...

Ja, en kan virkelig få seg noen overraskelser innimellom altså. Og da spesielt på ting til nettopp hus og oppussing! Godt dere undersøkte! :-)

Nydelige blomster.

Ha en fin søndag videre.
Klem Jenny

-Kamilla- sa...

Litt av en prisforskjell! Må vell innrømme at jeg er litt dårlig på å sjekke pris, da jeg føler at jeg får god service og gode rabatter hos den lokale byggmakkeren. Skjønner nå at jeg må skjerpe meg ;0) Kos dere med prosjektene og akrylen!! *Klem*
-Kamilla-

Anonym sa...

Sant hvor mye man kan spare på å sjekke litt rundt. Og det gjelder så alt for mye her i verden. Dessverre. Når jeg leser det du skriver, føler jeg meg litt bortskjemt, siden samboeren jobber i byggevarebransjen, og får gode priser på jobb. Vi har hatt god bruk for de rabattene nå i vinter!

Lykke til videre, med det fantastiske huset deres!