søndag 20. februar 2011

Tidenes verste snekkerjobb

Til jul fikk Lillemor dette superflotte fuglebrettet av morfar. Her har morfar stått i kjelleren og snekret i vei, og det har blitt så fint! Matstasjonen til pipp og papp er malt i husets farge "Mørk engelsk rød", og det hele er gjennomført med fiiin presisjon. Vi elsker fôringsbrettet, og legger ut både meiseboller og fuglefrø. På bilder ser dere en liten blåmeis som har takket ja til restauranttilbudet.

Da den store hagefugltellingshelgen kom tidligere i år, var vi klare. Vi telte fugler, og registrerte dem på nettet. Skikkelig moro. Nå er vi lystne på enda flere fugler i hagen, så her en dag kom vi på at vi kunne lage en fuglekasse. Dermed kan vi kanskje klare å ale opp en liten meisefamilie selv, bare våren kommer. Hvor vanskelig kan det være å bygge en fuglekasse, da? Oppskriften på en boks til for eksempel en kjøttmeisfamilie er som følger: Den skal være 26 cm høy og 14 cm brei. I tillegg skal åpningen være 3,2 cm i diameter. (Vil du lage en til den litt mindre blåmeisen er målene 22-12-2,6).

Dermed saget vi og hamret i vei. Her er det tre år gamle Maren som har dokumentert mamma som sager. Som du ser av fartsstripene, har det gått unna i en fei :-) Siden dette ikke var planlagt så veldig lenge (ca. 15 minutter), hadde vi ingen planker som passet perfekt. Jeg måtte dermed jukse og trikse etter alle kunstens regler for å få satt sammen kassa. Resultatet er selvsagt HELT GRUSOMT:

I farta fant vi ikke kopp-borene. Dermed er det ikke mulig for fuglene å fly inn i kassa (en liten hake, enig i det). Dessuten skal den males rosa (!), før den henges opp på den rødmalte uthusveggen. Den som venter, får se. Men jeg kan garantere at tidenes verste snekkerjobb skal pimpes og pyntes til å bli et byggverk av klasse! Pippene kommer til å slåss om denne rugeplassen!

Har du fulgekasser i hagen?

God søndag!!

Marie

16 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Gleder meg til å se den rosa fuglekassen! Vi har to fuglekasser i hvert sitt tre, men ingen fugler som ønsker å bo der. Fuglene i dette området liker seg best under taket vårt. Hmf...

bestemors hage sa...

Jeg synes uttrykket pimping av fuglekasse var godt. Ser fram til fortsettelsen.

Blått til lyst sa...

He, he - den ble i alle fall helt særegen!
Vi har mange fuglekasser, og har etterhvert satt en sinkskive rundt hullene på kassene. Veldig lurt. Da klarer ikke hakkespetten å lage hullet så stort at den får angrepet egg og unger.
Vi hadde ellers et spesielt besøk på matstasjonen til småfuglene i går. Plutselig landet det en hønshauk! Den hadde jo sett matfatet fullt av lekre go'biter som meiser og dompapper. De var raske i vendingen, så det ble ingen frokost på hauken, men den var riktig flott der den satt.
En god dag fra Liv

hobbyvimsa sa...

Hei høpp!!

Jeg gleder meg også til å se det ferdige resultatet!!!

ha en fin søndag!!

klem Linda:)

Kort og Søm sa...

...*smiler*...
Selvsnekkret...er velsnekkret!
God søndag :O)

Huset i Lunden sa...

Morsom dokumentasjon av snekkerjobben :o) Jeg er sikker på at kassen blir kjempefin, og at de kommer til å stå kø for visning ;o) Vi har en kasse som minstejenta snekra i barnehagen, og hver vår er det blåmeiser som flytter inn og legger egg. Koselig å følge med fra kjøkkenvinduet. Lurt tips fra Liv om sinkskive. Her forsøkte flaggspetten seg på utvidelse av inngangen, men han ga opp...
Ha en fortsatt fin søndag!

Mona

-Kamilla- sa...

Syns dere var flinke, nå fikk jammen meg jeg og lyst til å snekre fuglekasse ;0) Kos dere med dekorering og stæsjing av den. Kommer til å bli så fin!!
Har en liten keep calm give away inne hos meg, hvis du vil være med?? Legger meg til som følger og stikker gjerne innom den fine bloggen din igjen :0)
*Klem*
-Kamilla-

Turid sa...

Men tanken var jo go!- Blir nok en fornøyelig leilighet tilslutt.....

Kathrine sa...

He..Ja, har fire kasser i hagen og ti på hytta:)
Et lite tips, en trenger ikke borre hull i kassene. En kan bare sage et lite hjørnet til dør øverst. 5x5cm.Lettvint, og en trenger ikke borr.
Dessuten lagde jeg uglekasser på hytta, og gjett hvem som bosatte seg der? En Rødstjertfamile, så stor som en blåmeis.
Men morro likevel!
Apropos fargen, så er mørke farger ikke bra, da kokes ungene i kassen. Rosa er topp det,)
Lykke til! Fuglekasser er topp i hagen. Og tenk, en blåmeisfamilie tar 30 000.- insekter i ruge/mateperioden. Noe å tenke på for hageeiere:)

Ha en fin fin søndag:)

Hilde sa...

Etter at jeg har selv har prøvd meg som snekker i helga, var dette veldig artig å lese om:) Og nå fikk jeg veldig lyst til å bruke resten av plankene mine til en fuglekasse - så nå setter jeg igang:)

Heidi sa...

I want one those are a great addition to your home!

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Hihihi!! Vi har ikke mindre enn 2 i kjelleren...som i 2 år skulle vært satt ut...kanske til høsten!

Klem Anna

Mia, New Room Interior sa...

Stilig! :-) Ha en super helg!! :-) KLEM

yanmaneee sa...

nike react
hermes online
louboutin
hermes
coach outlet online
christian louboutin outlet
russell westbrook shoes
hermes handbags
air max 95
nmd

mcthete sa...

site utile dolabuy gucci internet répliques de sacs à main Ysl visiter le site Bottega Veneta Dolabuy

thirtea sa...

replica bags on amazon review u0h15s2k10 replica bags nancy replica bags replica hermes bag c4f03h1a38 7a replica bags philippines replica bags philippines greenhills gucci replica handbags a0w07l3s12 replica bags ru