fredag 9. mars 2012

To vakre gårder og bloggbesøk

Denne uken har jeg vært på langtur til Kviteseid og Seljord. For et år siden, dukket nemlig bloggerne Janne fra "Ein heim blir til" (til venstre på bildet) og Liv fra "Livs lyst" opp på trappa vår her i Holmestrand. De ville se Fattighuset, og jeg var superglad for å få så storslagent besøk.

Janne og Liv er nemlig ikke fremmede for litt restaurering. Liv restaurerer et hus i Skien sammen med sin Thomas, og har kjøpt et småbruk i Kviteseid som skal strekkes opp. Janne og gubben har holdt på med sin gård i Seljord i flere år nå. Og endelig skulle jeg få gjengjelde besøket :-) På bildet ser vi Jannes loftsstue. Nydelig, er det!

Både Liv, Janne og jeg er glad i grønt (som forresten er kåret til årets farge i 2012). På kjøkkenet har Janne brukt en dempet grønnfarge, og det var mer enn litt stas å få servert varm lunsj i disse omgivelsene.

Desserten Janne bød på, var ikke så verst den heller. Svulmende pikekyss med krem og bær fra egen hage var himmelsk. Oppskriften har Liv lagt ut på sin blogg, og kan kopieres derfra.

Puta med hjorten på, har Janne sydd selv. Den var et ekte blikkfang i den gamle, grønne sofaen som fikk dominere stua i første etasje. Dessuten er det full fargematch med den gamle lutbeholderen med bjerkeris i.

Den lille familien har et riktig så lekkert gårdshus. Alt er ikke helt ferdig innvendig, og det er alltid oppløftende for en oppussings-junkie å se. Synlig glava og umalte lister et par steder får mine skuldre til å senke seg. For når alle rommene som er ferdig er så utenomjordisk lekre som her, er det ingen fare med det som står igjen. Bak gårdshuset er utsikten utover Seljord virkelig vakker.Fra Jannes gård "Haujen" bilet vi videre til Kviteseid, der Livs nye livsverk står og venter på at våren skal komme og flere tusen arbeidstimer skal ta til. Jeg er dødsimponert over pågangsmotet. Gården har ikke vært bebodd på mange tiår. Som det var hos oss, er flere av gulvene ubrukelige eller borte. Her må det meste gjøres, men det kommer til å være så verdt det!

I tillegg til hovedhuset, består gården av den lille løa og det vakre stabburet. Takplatene som ligger på tunet har blåst av taket under en av de voldsomme uværene som sveipet over Østlandet denne vinteren.

Sjekk den fine nøkkelen som må til for å åpne døra på stabburet! En aldri så liten historisk skatt, er det. Og Liv er helt klart stolt av det vakre smykket!

Verdens søteste framhus ligger i den bratte fjellhellingen over Kviteseid. Utsikten viser vannet, og visstnok også båten "Victoria", som går på Telemarkskanalen. Huset er et tømmerhus i halvannen etasje. Fronten er kledd i hvit panel, med et finfint inngangsparti. Det er bare å koble seg på bloggen til Liv for å følge dette vågale prosjektet!

Takk for fiiin tur til Vest-Telemark. Jeg koste meg gluggers, og praten gikk konstant!

Ha en flott helg!
Marie

10 kommentarer:

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Herlige jenter på besøk, og så flotte bilder :) Herlig grønnfarge!! Flott!

Ha en fin Fredag!
Klemmer til deg!

Jeanettes lille paradis sa...

Ser ut som om du har hatt en koselig dag!

Ønsker deg en super helg!

Refleksjon på livsvegen sa...

Imponerande innsats dokke gjer alle tre!

Og grønfargen er SÅ fin!

God helg!

hobbyvimsa sa...

Koselige bilder du viser,ser ut som et perfekt treff;)

Seljord er jo en veldig fin plass,jeg er født og oppvokst der (bodde der i 25 år)Så det vet jeg alt om hi hi.

Nydelige hjem dere har alle sammen..

Fin helg til deg;)

Klem Linda

Anonym sa...

Fra din blogg i Fattighuset har jeg funnet Jannes. Jeg har fulgt den en stund nå, og hun skriver så nydelig om Sjova og Sjaven og gården deres. Klem fra Anne

Kremfaret sa...

Så hyggelig med jentetreff, for noen glade fjes :-) Kjempefine bilder, spesielt det grønne kjøkkenbildet (skjønner nå hvorfor det blir kåret til årets farge...) og det kjempekoselige "Fra Jannes gård "Haujen" bilet vi videre til Kviteseid" bildet :D

Puumuli sa...

Så trevligt att träffa andra bloggisar! Och vilka vackra hem alla ni har där för att inte tala om omgivningarna ni får njuta av!

Ha en skön helg!

Kram
Sari från Puumuli

Bless by Tone sa...

så koselig det så ut!

jeg lurer veldig på hvilken farge dere har brukt i (tror det er hos bestemor) ei gammelrosa stue?

Taubanevegen sa...

Det hørtes ut som en både spennende og veldig koselig tur! :) Gøy lesing!

Aia

Anonym sa...

الخدمات المنزلية فى حياتنا اصبحت ذو اهمية كبيرة نظرا لمشاغل الكثير من ربات البيوت فى العمل او عدم القدرة على القيام بمهام المنزل بسبب كبر حجم المنزل او الانشغال فى تربية الاطفال كل هذه الامور ادت الى طلب شغالات بالشهر بالرياض للاستعانة بهم فى تنظيف المنزل والطبيخ وايضا الغسيل وكافة الاعمال المنزلية وبعض السيدات تستعين بخدمة عاملات بالساعه بالرياض لتجربة الخدمة اولا ثم طلب خادمات بنظام الشهري والكثير من الشركات تقدم تلك الخدمة بصورة نظامية وباسعار جيدة وفى الكثير من المدن فتجد ان السيدات فى جدة تبحث دائما عن شغالات بالشهر فى جدة لمساعدتها فى تنظيف منزلها وغسيل الارضيات وتعقيمها ولابد من الحرص فى اختيار الشركات المصرح لها العمل حيث انها اكثر امانا على الاسرة وينعدم فيها اى مشاكل صحية ذلك لاتباعهم نظام الكشف على العاملات بصورة دورية للمحافظة على صحة العملاء وتجد ايضا من الخدمات المشهورة لدى منطقة جدة هى طلب مساج منزلى جدة وهى خدمة تدليك علاجى واسترخائي تقدم فى المنزل او الفندق لينعم العميل بالراحة والهدوء ومن مميزات تلك الخدمة هى انها فى المنزل مما يتيح للعميل الخصوصية فى طلب الخدمة وايضا توفر على العميل الوقت حيث ان العميل لا يذهب الى المركز ويضيع وقته فى الطريق وايضا تجد ان الخدمة تقدم فى الفندق والمركز فقط يمكنكم البحث فى منصات البحث عن خدمة مساج جدة فستجد كل ما انت محتاج من شركات وننصح بالاستعانة بمن هم موثقين ويوجد لديهم مركز يمكنك زيارته