søndag 19. februar 2012

Baderom og andre boller

På loftet, i en eske som har stått der siden vi flyttet inn for snart tre år siden, dukket disse engelske bakebollene opp. De er laget av steintøy og er supertunge. Skikkelig gode å bake i. Og veldig lekre å se på. I dag er det jo den nasjonale bollebakedagen, så her har vi spist luftige boller med krem, syltetøy og melisdryss som dessert til frokosten. Herlige greier! Oppskriften finner du her.

Da jeg bodde i Skottland for snart hundre år siden, var fastelavn inngang til en helt spesiell markering av fastehøytiden. Der er tradisjonen at du kan velge deg en ting du skal forsake fra faste fram til påske. Jeg valgte sjokolade. Ikke en sjokoladebit fra fastelavnssøndag var over til påskeaften opprant. Jeg tror jeg skal gå for det samme i år. Jeg tviler sterkt på at jeg får med meg gubben, så det får bli et soloprosjekt, hehe.
For å hente oss inn med tanke på overskriften på dette innlegget, må vi også en liten tur innom baderommet. Det eneste fellestrekket med bollene over, er vel at de har hevet her inne. Men jeg ville bare oppfordre alle til å melde seg på i baderomskonkurransen til bladet Gamle hus hager og interiør. Har du et hus som er eldre enn 1970, kan du sende inn bilder av gode baderomsløsninger. Dette skriver redaktør Kari Marte om konkurransen:

Send inn 1-2 bilder av ditt bad + en liten beskrivelse av rommet som forteller om valgene som er gjort, lure løsninger etc INNEN 29.februar! Husk å legge ved navn + adresse (evt telefonnummer) i e-posten slik at vi får sendt deg gaven dersom du vinner. Bidrag sendes på e-post til konkurranse(a)ghhi.no (Ps! bytt ut (a) med alfakrølltegnet!) eller pr post til Gamle Hus Hager & Interiør, Pb 10, 1851 Mysen (brev anbefales sendt senest 24.feb)

8 kommentarer:

Fjellets datter sa...

Det var et smart tips å forsake en ting frem til påske...kanskje jeg "hiver" meg på med å forsake sjokolade jeg med!
Fortsatt fin-fin kveld...

julibakken sa...

Herlige boller...og bilder! Lykke til med sjokoladefasten!

Heidi sa...

Vel, eg har sjokolade-,anna snop- og chips-fritt år. Har kun gitt meg sjølv dispensasjon til å innta dette dei "heilage" påskedagane. Går heilt fint! Dette trur eg du greier også!

Lykke til!

DJ Kiddo sa...

Litt uti April er vel magen litt mindre også, da blir det vel other balls :-)

Anita sa...

Gleder meg høre foredrag på Gjennestad den 15. mars ;) Vi sees!
Anita

sa...

Nydelige bakeboller! OG bad ;)
Ønsker deg en herlig torsdag ♥
Vil du vinne 4 nummer av BoligDrøm kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
Klem Anette

yanmaneee sa...

fila
nike air max 95
nike shoes
air max 97
nike air max
nmd
moncler outlet
fila shoes
air jordan
nba jerseys

yanmaneee sa...

longchamp outlet
adidas nmd
balenciaga shoes
fitflop sale
moncler
nike 270
hermes belt
air jordan
longchamp bags
nike shox