søndag 13. november 2011

Vil du være med på noe hyggelig?

Nå gleder vi oss så mye at det nesten går over styr for oss, her i Kirkegaten! Om to knappe uker skal vi ha julemarked i gata, og påmeldingene strømmer på. Lørdag 26. november fra 11-15 skjer det! Det er så gøy å bruke de gamle husene som kulisser for noe som er så tradisjonsrikt og koselig! I den anledning har vi en egen premiere her på bloggen i dag; Kunstner Marianne Karlsen (med egen Epla-butikk) har tegnet nostalgiske 50-talls-inspirerte julekort som hun skal selge på julemarkedet. Se det fine kortet hun har tegnet fra vår gate! Sukk!

Holmestrand brygge har også fått sitt eget julekort, og vi som ser på byen som vår egen lille bygd, digger dette. Disse kortene blir det rift om. Og om ikke det er nok, har hun også designet egne kjøkkenhåndklær med lokale motiver. Håndklærne er også håndsydd av Marianne. Gleder meg til å se dem!

Sammen med min søster Ida binder jeg nå kranser til den store gullmedalje. I går fikk vi en søppelsekk full av kristorn fra en nabos hage. Det blir lekkert, det! Ellers har vi vært på fjellet og hentet grønn mose i haugevis, og har også klart et eget lager med eføy og andre lekre grønne saker. I fjor sto vi på Torget i sentrum, men i år har vi like godt flyttet hele moroa til Fattighuset.

Foreløpig har vi 23 påmeldte til vårt utendørs julemarked. Litt lengre ned i gata står Husflidslaget med sine urlekre håndarbeider, og i kirken blir det julekonsert. Til og med et dukketeater har vi fått til byen. Kattas figurteater fra Tønsberg kommer med to forestillinger av stykket "Noen daler ned i skjul". I bodene blir det utrolig mye rart å få kjøpt - og mye godt å smake på; Dåhjortpølser, hjemmebakte brød, julegrøt, småsuppe, vafler, lefser, julekaker, kaffe og hjemmelaget ripstoddy fra Fattighuset. Julegavene kan du også kjøpe denne dagen. Her finner du kranser til dører og graver, julekort, smykker, fuglematere, tøfler, keramikk, bøker, filmer, barnetøy og mye mer. Vil du være med? Skriv i kommentarfeltet, eller send en e-post til fattigfolket(at)gmail.com. Alle dere andre som ikke har noe å selge, kan bare sette dere i bilen og kjøre til Holmestrand for litt real julestemning denne dagen :-)

Ha en fin søndag, alle sammen!!

Marie


15 kommentarer:

propelle sa...

Det høyrest ut som eit veldig hyggeleg initiativ. Vonar de får ein strålande marknadsdag!

Bente sa...

Så fantastisk morsomt. Lykke til i år også.

Bente

Puumuli sa...

Så trevligt med en egen julmarknad! Tyvärr är jag allt för långt borta för att kunna besöka härligheten... Du måste komma ihåg att fota evenemanget och visa oss bilder!

Kram
Sari från Puumuli

Ida sa...

Oj! Dette høres kos ut!!! Skal jammen meg ta meg en tur!!! Takk for at du sier ifra:-) Klem fra meg på Falkensten:-)

polkadotpeticoat sa...

Beautiful cards....

Inger sa...

En kjempefin annledning til å ta turen til Holmestrand!Jeg hører til dem som bare har kjørt forbi, fordi gamle E18 gikk der. Jeg Gleder meg til å se byen din!

Helene sa...

Så koselig, dette skal jeg få med meg :) Flott at du informerer oss her!

Maria sa...

For et flott initiativ - og veldig fint å få vite om det i tide. Kort vei fra Horten, så jeg håper å få til en tur. Lykke til med forberedelsene :-)

Anonym sa...

Høres veldig koselig ut, men veien blir for lang:) Hilsen Toril A.

Sjøgløtt sa...

Hei.
Lykke til med dette flotte tiltaket :-)
Mvh Linda N (fra andre siden av Oslo-fjorden)

Anonym sa...

Hei. Det ser riktig hyggelig ut. Skal prøve å ta meg en tur den 26. Lykke til.
Klem fra Drammen.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Høres veldig koselig ut, fikk julestemning jeg nå. Lykke til!

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Herre Gu jeg ønsker at jeg kunne vært der å tatt på stemmningen, shoppet LITT, bare koset meg!

Klem Anna

LIVS LYST sa...

Så utrolig koselig alt sammen blir. Du kan friste-friste ;O)

Lykke til med innspurten!

Liv

naturglede/Randi Lind sa...

Jeg var i Holmestrand i går jeg. Du leser vel Jarlsbergavisen?Da ser du nok noe om meg snart. Herlig i Holmestrand. Blide mennesker overalt og en herlig idyll. Jeg var innom den nye Tilbords og ble inspirert.Så flotte kort! Lykke til med salget. Det ser supert ut :)