onsdag 16. april 2008

Små skjulte skatter


En liten barnesko stakk snuten sin opp av søla en dag vi ryddet for å klargjøre tomta for påbygget. Lærsålen er sliten og stoffet den er laget av var full av leire. Men gjennom all møkka skimtes små stikninger i rødt. Det har nok vært en flott sko den dagen et lite barn for aller første gang fikk prøve den på foten sin. Når det kan ha vært, aner vi ikke noe om.

Arbeidene i Fattighuset har ikke avdekket de helt store skattene. For det meste går det i tomflasker og flaskekorker. Men med jevne mellomrom dukker det opp små gjenstander som kan fortelle oss noe om hverdagen til de som har bodd i huset. En regnskapsbok fra 1870-årene, en lærpung med fire mynter fra samme tidsrom, ei sleiv, to brilleglass, en lekebil i plast og en masse potteskår får være med i samlingen når vi en dag skal montere alt i en tittekasse med glass.

Hidden treasures. This little shoe was found in the garden one day when we cleared the ground before building the extention. The amount of valuable treasures is not very big, but small signs of the life that has been led in the house is everywhere. Mostly from empty bottles and bottle tops, but also some coins from the 19th century, a notebook from 1870, a pair of specs and a toy car in plastic. It will all be desplayed when the house is ready.

Ingen kommentarer: