torsdag 3. april 2008

På flisejakt


I de første meterne av gangen i første etasje, er det rester av et flott flislagt gulv. Dessverre var mange av flisene knust, men vi har tatt vare på de som var hele. Gulvet måtte opp fordi det var råte i veggene på begge sider av gangen, men nå er vi på jakt etter gamle fliser eller nye kopier. Flisene er strågule og har en litt merkelig størrelse; 16x16 cm og 1,8 cm tykke.

Fabrikken flisene er laget på heter Utzschneider & Ed. Jaunez og lå i Saargemund i Luxemburg. Produsenten skal være en velkjent leverandør, men la dessverre inn årene for flere tiår siden.

Vi tar med oss en flis i bilen når vi reiser til England og Skottland seinere i år. Håpet er å finne noe som likner der og få det skipet over til Kirkegaten 7.

Vintage tiles. A floor of lovely old yellow tiles was welcoming people to the house through the years. Unfortunately many of the squares have been bashed og broken, but we have saved the ones that was possible to save. The producer, Utzschneider & Ed. Jaunez in Luxembourg closed decades ago, but we are still trying to find something that looks like our original tiles. The size is a bit peculiar: 16 x 16 cm, 1,8 cm thick.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei :-)

Jeg ser jo at det er endel år siden du la ut dette innlegget, men jeg tar en råsjans for det jeg ;)

Har du noen info ang. disse flisene? Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har nettopp funnet noen sånne her i hagen og finner jo ingenting på nett om de. Har både stråfarget (som du viser fram her) og grå-svarte..

Så om du har litt info som du kan dele med deg, ville jeg blitt veldig takknemlig :)

Mvh.

Kirsten Hübenette

Anonym sa...

Morsomt.
Sitter med tre slik fliser selv :-)
Fant de i hagen i dag.
Mine er mørke, og det er mulig det er flere der ute.

Bor i Drammen