fredag 19. mars 2010

Oioioi, for et liv!

Jaja, det er nok mer oioioi for et arbeidsliv enn hjemmekos for tiden. Toril A. lurer på hvor jeg jobber. Dagens innlegg er helt i stil med jobben. Jeg er redaksjonssjef for kultur og helgestoff i Tønsbergs Blad. I tillegg jobber vi akkurat nå med et ekstraprosjekt om klimajournalistikk. Det tar tid, men er veldig moro.


Likevel har vi rukket å skape litt nytt liv på hjemmebane. Sommerens frø ble satt i jorden i klimavennlige, håndlagede potter i avispapir. Det er enkelt å lage pottene av remser med avispapir som rulles rundt en tom dorullhylse. Endene brettes inn, og trykkes flat med en butt gjenstand.


Da jeg var i Edinburgh sist uke kom jeg over denne supersøte "fyrstikkesken" i butikken The Red Door. På hver fyrstikk er det limt på flere urtefrø. Tilsammen blir fyrstikkeskefrøene en liten urtehage. Håper jeg.

Pottene blir til kompost når de plantes ut i hagen. Deilig tanke!

Vi har rullet papirpotter, fyllt med jord og stukket urtefrø, solsikkefrø, squashfrø og tomatfrø i pottene. Nå vanner vi og venter.

Sjokoladeisbokser kan brukes til mangt.

Kobling
Ha en finfin fredag!

Marie

PS: Lenke til den uferdige bloggen med klimaprosjektet vårt

8 kommentarer:

Fra drøm til virkelighet sa...

Heisann! Smarte potter! Og mye mer dekorative enn de kjedelige grønne plastkassene.
Ha en strålandes dag!
Klem ra Elin

(eddas) sa...

Så gøyalt dette var da:)
eddaKlemmer

Anonym sa...

Takk for tips:) Vi skal igang med litt såing etter helga tenker jeg. Jeg har nettopp brukt gavekortet jeg vant hos Hageglede.no så nå venter jeg pakke i posten med frø pluss diverse.

Ha ei flott helg:)

Anonym sa...

det var en ny vri på papirpotter.. takk for tips og lykke til..

Mia sa...

Avispotter ser ju flott ut ocså,og fyrstikkene, vilken grej! bara att sticka ner i jorden, så kul :)
Lycka till

Anonym sa...

Takk for svar! Nå slipper jeg å lure på hva du styrer med om dagene:) Kjekke såpotter når en ikke sår VELDIG mange sorter sånn som her i huset.Her brukes youghurtbeger av gammel sort- "om at og om at".God helg! Hilsen Toril A.

Tulip sa...

Hmm...har jeg sett denne "reportasjen" i TB tro? Disse bildene så kjent ut, synes jeg:)

Lurt med avispapirpotter. Og miljøvennlig er det også!

Kos deg videre i kveld!
:)

Livet i Fattighuset sa...

Stemmer det, Tulip :-) Jeg var så fristet til å trykke den, men bildene er ikke helt like. Fint å kunne sjonglere med alle ideene mine!

Marie