fredag 26. mars 2010

Grusomme, men inspirerende bilder

Det er et enormt spenn mellom de gode og de litt mer slitsomme dagene for den som eier et gammelt og pil råttent hus. Heldigvis er det aller, aller flest av de virkelig gode dagene.

I morgen starter vi restaureringen av et nytt rom (skal vise fram det i morra), og de siste ukene har vi brukt på å finne inspirasjon til å gyve på igjen. Etter fem år er vi helt ferdig med 15 rom. I tillegg er huset tatt utvendig, både tak og vegger.

Noen ganger er tanken på det som står igjen tung, men da hjelper det med en kikk på bildene som viser hvor ille det egentlig har vært. I dag er det ikke noe råte igjen i huset. Det er godt å puste her, godt å bo :-)


Fotografiene vi tok for å dokumentere skadeomfanget er nesten til å grine av. Riksantikvarens første befaring konkluderte med at "her er det bare å male". Det ler vi faktisk hysterisk av fortsatt. Litt galgenhumor kommer jo godt med! En runde i huset i dag vitner om at vi har lagt ned ganske mange timer. Mange tusen timer, og mange flere enn vi har foran oss. Hurra for det!


Da er vi altså klare til nye oppgaver - men aller først blir det lørdagsformiddag i byen, med bruktboksalg, eventyrstund, eggleting, børekspising og skravling med kjente og ukjente. Litt byliv er en fin start på helgen.

Ha en fin fredag - og en super helg!

Marie

6 kommentarer:

Hvit Villa sa...

Hehe, det er så godt for alt som er tilbakelagt! Noen ganger er det kanskje greit man ikke visste helt hva man gav seg ut på.. :-) God påske!!

Heidi sa...

Jeg synes dere er noen skikkelig tøffinger! God arbeidsøkt, og god påske!

Anonym sa...

Å! Hadde ikke fått med meg at det var flere rom igjen.lykke til med fortsettelsen og god påske! Forresten-hva er det dere skal spise i byen i formiddag? Hilsen Toril A.

Anonym sa...

Bøyer mig i støvet for deres fantastiske innsats! Der andre ville ha revet det råtne bygget, har dere gjenskabt dette vakre huset.

victoria (huset i byen) sa...

Har stor respekt for det arbeidet dere har gjort, finner masse inspirasjon i dere.... vi driver selv å pusser opp vårt gamle hus og har igjen funnet motivasjonen til å ta tak i soverommet vårt som ser mer ut som et skall enn et rom, men det er noe utrlig givende ved å ta et hus som så håpløst ut i utgangspunktet og gjøre det om til noe flott, å se forvandlingen vi gjør, gjør det virkelig verdt alt arbeidet.....

ha en flott helg og lykke til vidre i deres arbeid
klem victoria

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Sånne bilder kan ta motet fra de fleste. Dere er jo bare kjempeflinke som ser mulighetene og har fått til så mye.
Ønsker deg en skjønn påskeferie.
Klem:)