søndag 28. mars 2010

En blå søndag

Blåveislykke

Palmesøndag. Jeg tenker på støvete veier, esler, sandaler, palmeblader og en enorm folkemengde. Her hjemme er det stille. Ikke så mye som et palmeblad i sikte. I vinduskarmen blomstrer blå perleblomster og gule påskeliljer. Syrinkvistene er i ferd med å springe ut. Ute henger tåka over fjellet, det er yr i lufta og dermed trekker snøen seg langsomt tilbake. Herlig!

Blå krakk

Denne miniartikkelen skal egentlig handle om det blå rommet vi har begynt på denne helgen. Men bildene er så lite inspirerende at jeg valgte "tema blå", og viser et par andre blå bilder. Blåveisen er fra i fjor, dessverre, men i løpet av påsken kan det godt hende vi finner en sprekkeferdig knopp eller to. Barnekrakken på bildet over, er fra Brocante Antique. Den venter på en fin plassering. Kanskje må den males om, men akkurat i dag passer den jo godt på en blå søndag. Egentlig burde søndagen være grønn. Det har søndager alltid vært inne i hodet mitt. Jeg er født med en merkelig fargekoding på dagene. Mandag er grå. Tirsdag er blå. Onsdag er gul. Torsdag er grønn. Fredag er gul. Lørdag er rød og søndag er grønn. Dette er et fenomen det er forsket litt på, så det er nok flere enn meg som har slike faste assosiasjoner.

Snart soverom?

Men altså - dette er helgens (og ukene som kommer) oppgave. Det blå rommet i første etasje. Dette er rommet slik det så ut da vi tok over. Siden har vi tatt opp gulvet. Det hadde store brannskader, siden noen hadde gjort opp ild på gulvet. Flere hadde også ramlet ned i kjelleren, men hullet var reparert med en stor plate. All elektrisitet og rør har vi også fjernet på ordre fra elektrikker og rørlegger. Gjenbruk var visst ikke et valgt akkurat på denne fronten.


Dermed er det skraping, sparkling og pussing av vegger og tak og maling av gulv som skal til for at dette rommet skal leve igjen. Dessuten det en jobb for å få pipemuren tilbake til opprinnelig stand. Fukt og kulde har forsynt seg med murpussen. På dette bildet aner dere også det rosa rommet innenfor som er i samme tilstand. Det blir en annen dag :-)

Da ønsker jeg alle en fin blå (eller grønn) palmesøndag!

Hilsen Marie

4 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at vi får bli med på oppussing av det blå rommet - GOD PÅSKE! :)

Holmestrand Museum sa...

Artig innlegg!

Lurt med bruk av facebook til å si i fra med nytt blogginnlegg.


Marit :)

Merethe sa...

Tenk at jeg skulle finne en sånn en koselig blogg i de sene nattetimer! :)
jeg legger meg til som følger om det er greit, også er du hjertelig velkommen inn til meg om du vil :)

Nå skal jeg kose meg med flere innlegg! God Påske!

Anonym sa...

Å, det verker enda mer i armene mine når jeg ser disse bildene.Men lykke til videre! Den blå krakken var flott.God påske fra Toril A.