mandag 29. mars 2010

Juksemaker pipelort



Å jasså, ja. Så det er sånn det henger sammen. Det er bare juks og fanteri!??? Dagens dont har avslørt fortidens håndverkere. De lekre bjelkene som bidrar til den hjemmekoselige stemningen, den manglende romfølelsen og den gryende klaustrofobien i første etasje er ikke heltre likevel. Så lurt kan man bli. (Det er mulig at alle aldre her i huset har fått det med seg allerede, men for meg regnes dette som splitter ny informasjon i dag, hoho).

Juks og fanteri

For mens jeg skrapte taket nede i første etasje i dag, måtte jeg stadig skrape litt på de blå bjelkene. Og da forstår jeg plutselig at de massive tredragerne er satt sammen av to mindre og et større (og lengre) trestykke. Spaltene mellom er fylt med en masse som ser ut som sagflis og lim. (Ikke helt ukjent tettemasse). Dytting i disse mellomrommene blir nå en viktig jobb for å få bjelkene til å se ut som pene tømmerstokker igjen.

Se så fint det skal bli :-) Stua nede

Den samme jobben har vi gjort i fem rom i den andre leiligheten. Jeg har nok ikke fulgt med i timen, skal du se. Jeg trodde bare jeg måtte bruke litt fugemasse der det dukket opp noen hakk og sår. Men, men - det blir veldig fint til slutt. Og jeg lærer så lenge jeg lever.

Ha en finfin dag!

Marie

4 kommentarer:

Hanne Butvillo sa...

Noe av det sammen gjorde de på Eidsfoss hovedgård!!! Det var fordi bjelkene i taket skulle ha samme tykkelse hele veien, og som vi vet er jo ikke stokkene like brede i begge ender. Tenk at de har gjort sånn flid i fattighuset også - var min tanke - ikke at det er juks! Lykke til videre - det blir så fint!

Livet i Fattighuset sa...

Jeg er helt enig, Hanne :-) Det blir jo skikkelig fint når de er tilbake til god, gammel stand!

Marie

Sandoren og Blåsten sa...

Morsomt å se, får meg til å tenke på at man også i dag lager slike "dragere" i taket for dekorasjonens skyld. Selv om de da bare er tomme "kasser".

Lykke til videre, blir kjempefint!


Gry K

Bettum Villa sa...

Det er synd at de "jukser"... men men, det blir i allefall kjempe fint når det blir ferdig :D.

Klem Madelen