tirsdag 12. april 2011

Solskinn og såtid

Mellom all malingen, sagingen og skrapingen, stakk vi i går ut i sola for å så noen frø. Et urtesett med koriander, basilikum og merian fikk jord og vann, og står nå trygt i vinduskarmen med plastposetak på seg. Vi er fryktelig spente på hvordan dette skal ta i vei. Jeg tror frøene er litt i tetteste laget. Men det går sikkert helt fint :-)


Jeg er så glad for at jeg har klart å hjernevaske treåringen min, slik at hun hyler av fryd når jeg kommer trekkende med en pose jord og noen fattige frø. Når hun at på til kan få helle vann over det ferdige resultatet, er lykken komplett. Rådet mitt er å flytte denne aktiviteten ut, slik at du ikke får kjøkkenet fullt av sølevann :-)

Frø fra i fjor - både fra egen hage og en historisk hage i Stockholm, fikk nå plass i jordens mulm og mørke. Det gjorde også malvefrøene jeg fikk av Anne Charlotte, min gode kollega.

Ringblomst, rosa malver, tagetes, gresskar og noen overraskelsesfrø jeg ikke lenger aner hva er, er nå klare til spiring. Vi gleder oss!

Ha en fin dag. Vi jobber på, og har snart flere innebilder å vise fram!

Hilsen Marie

3 kommentarer:

Jennys fire vegger sa...

Spennende, jeg vet jo ikke hvordan halvparten av de blomstene du nevner ser ut. :-) Fine bilder!

Ha en fin kveld.
Klem Jenny

Min blogg om Interiør, lopper og brukting. sa...

Du har en helt fantastisk blogg, elsker å sitte å lese den og dere har virkelig å fått en drømmehus. Ønsker dere lykke til opppussingen videre og følger deg gjerne :))

Klem Tonje

Vintagepia sa...

Hei,hei...
Såååå koseli`blogg du har!! Spæinnanes å læse om aillt arbæi`e dokker gjør...fantastiske pipemura dokker får på romman :o)
Koseli`mæ egendisajna fugleboli`a...har to som de mijnste har laga på skoln og i fjor va dæ losjeranes i to omganga i bægge husan :o)
Ser ut som dokker har samme farga på huse dokkers som dæ likkje røe`huse i skogen...falurød e farga vårres...
Har lagt meg tell som føllar på bloggen din og gler meg tell å følle dokker videre...rægne mæ at dæ e mykkje arbæi`som gjænstår...vi håill og på å pusse opp i dæ likkje røe`huse i skkogen og væit at ting tar ti`...dæ skal pænga og kræfte`tell...mæn dæinn væinte ikkje førrgjæves som væinte på nåkka godt :o)
Vil ønske dokker æi rekti`go`påske så kjik eg ijnnom dokker i ny og ne`...klæm fra Vintagepia i dæ likkje røe`huse`i skogen i Nord-Norge