lørdag 23. april 2011

Aksjon "Hjelp påskeharens unger!!"

Da det var jul, lurte vi fælt på om vi skulle pakke inn alle smokkene til Lillemor i en julegave og sende med nissen hjem. Til de små nissebarna som ventet hjemme med nissemor. Vi feiget ut - både mor og far her i huset. Det ble for brutalt oppunder jula, og dessuten tror jeg smokken har en egen magi. Det blir fortsatt fort stille hvis smokken trylles fram, når treåringen tar til tårene.


Dermed bestemte vi oss for at de stakkars barna til påskeharen kunne være en god løsning. De trenger smokker, og mange. Med de store tennene blir det jo fort hull i smokken, så de små nøstene er nok storforbrukere av deilige gummismokker. Langfredag pakket vi dermed inn dagsmokkene (nattsmokkene må nok sendes til Sabeltann i sommerferien) i et bittelite påskeegg. Og dro på jakt etter et godt gjemmested.

Smokkenes eier ledet an. Og suste rett inn i tantes hage over veien.

Mens mor prøvde å finne vakre steder for det lille egget, var Lillemor mer opptatt av at egget måtte synes godt. For påskeharen skulle jo legge igjen et egg fullt av godterier som takk for smokkene. Og vi kunne ikke risikere at harepus ikke fant smokkeegget!

Kanskje her i blomstertuen under fjellet? Nei.

Men her, oppunder fjellhylla, øverst i hagen - slik at vi kan se det fra stuevinduet og følge med på haren - var helt perfekt! Egget ble forsiktig lagt på plass, før skråningen ble arena for klatring og gjøgling. Rene balansekunstneren :-)Og helt til slutt plasserte vi den stakkars værbitte hagegnomen ved siden av. Jeg mente det kunne være fint for påskeharen at nissen lyste opp med lykta si i natta. Men til det fikk jeg bare et syrlig svar: "Mamma, det er jo ikke en skikkelig lykt, da. Det er bare på lat!".
At lykta er like ekte sompåskeharen selv, skal jeg holde tett om. I noen år til ...

Ha en fin påske, alle sammen :-)

Marie

7 kommentarer:

Dronninghuset sa...

så koselig...
og spennende for lita jente.
håper det blir goddis i stedet nå da...er vel mye som taler for det .-) god påskeaften,

hilsen Tove i dronninghuset

Underberget sa...

God ide med bytte av smokk mot påskeegg!! Lykke til med dette! Vi driver også med smokkeavvennning og det er ikke bare lett... Ønsker dere en fortsatt fin påskehelg:-)

Unknown sa...

Koselig! :-)
Selv skal vi henge smokkene ut i en trollhassel når den tid kommer. der kommer nemlig trollungene på besøk om natten og låner smokker. :-)

Heidi sa...

She is beautiful...Have a blessed Easter!

Jennys fire vegger sa...

For en skjønn jente! :-) Vakker!

Og en veldig koslig ting å gjøre med smokkene! Tenker meg påskeegget faller i smak. :-)

Fortsatt fin påske til deg og dine.
Klem Jenny

Tulip sa...

Hehe, det var en god ide;) Håper påskeharen fant egget og la noe i bytte for fangsten han fikk!

Kos!

yanmaneee sa...

cheap jordan shoes
golden goose sneakers
jordan shoes
louboutin shoes
kd 12
off white nike
michael jordan shoes
nike sneakers for women
vapormax
timberland boots