onsdag 11. januar 2012

Uhu - en uglepause

Siden det er så mye som skjer i desember, valgte vi denne gangen å invitere alle jentene i barnehagen til Lillemor til 4-årsdag nå i januar. Nå har alle mye bedre tid, og vi voksne har litt lavere skuldre. I helgen gjorde vi en vri. Istedenfor å blåse opp ballonger bestemte vi oss for at alle småjentene kunne få være med å lage pynten.

Dermed tegnet jeg lørdag formiddag en mal på frihånd, klipte ut kropp/hode, en vinge, et øye, et nebb og en sirkel som kunne markere magen. Jeg tenkte samtidig at hele bursdagen nok ville gå med til ugleproduksjon dersom jeg ikke gjorde noe klart på forhånd, så mens Tour de Ski rullet over skjermen, klipte jeg ut åtte ulike uglefigurer med alle lemmene de trengte. Dobbelt av vinger og øyne, selvsagt.

Jeg hadde litt mønstret papir liggende fra en et annet prosjekt som aldri ble noe av, så bortsett fra én rosa ugle, gikk det i rødhvite fugler da de til slutt kunne henges over kakebordet før servering. Vingene ble satt på med små hjerteformede splittbinders, slik at de kan beveges, mens de andre delene ble limt fast i uglekroppen med limstift. Alle uglene fikk ulikt uttrykk, spesielt siden øynene ble plassert forskjellig av alle barna. De fleste trengte litt voksenhjelp, både 3-åringene og 5-åringene, men det ble bra. Og alle fikk med seg en ugle med hjem fra bursdagen. Et godt alternativ til godteposen som en del sender med, synes jeg :-)

Bursdagsbarnet selv (som allerede var blitt fire år og en måned) var superfornøyd med uglestuntet. Så fascinert ble hun, at da NRK senere viste et program om ugler, insisterte hun på å få ta bilde av tv-apparatet.

Jeg søkte etter papirugler og paper owls på google for å få litt inspirasjon, og der var det masse lekkert å finne! Prøv gjerne du også :-)

Uhu!

Marie

10 kommentarer:

Vibeke fra Bengtgarden sa...

Hærlig pynt, og så lurt å la jentene få ta del i det. Kjempe smart ;-) Og så har lillemor et fint minne fra dagen. Nesten litt kinderegg dette ;-)

Magnus har snart bursdag, men han insisterer på å feire den ute med hopp og rails på låvebrua. Snowboardgutt vettu ;-) Håper bare værgudene er med oss!

Håper alt er bra med dere og at dere nå kan senke skuldrene litt. Har vært mange prosjekter på dere den siste tiden. Har forresten blitt veldig fint ;-)

Ønsker deg og dine en finfin onsdag.

Klæm Vibeke

Mita på landet sa...

Det var en morsom vri, og fint ble det jo, også!Supert tips:)

Ha en fortsatt fin onsdag:)

Anonym sa...

Dette må jeg tipse min svigerdatter om. En super idé! Hilsen Toril A Som fikk sitt sjette barnebarn den 9.jan.(Ei nydelig jente, den andre jenta i barnebarnflokken).

Elanjenta81 sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Elanjenta81 sa...

Så fine de uglene var :-) Denne idèen skal jeg ta med meg til jobben :-) Vi skal ha trollprosjekt med 5-åringeen. Og troll kan man jo også lage etter denne metoden :-) takk for tipset :-)

Hilsen Åste

Unknown sa...

Kjempegøy ide! Og utrolig flotte ble de også :-)

Fruehuset sa...

hehe, så herlig historie!
og ikkje minst koselig og kreativ pynting til bursdagsselskapet:)


Ha ein fin fin søndag,
helsing Marianne:)

LIVS LYST sa...

Så kuule de ble!!

Unknown sa...

Vilketfint hus och vilket pangpris ni gav för det...

Linda

TheaJ sa...

Hjertet mitt smeltet nettopp. Sukk!!

Fantastisk fine ugler og søt lita prinsesse :)