søndag 5. februar 2012

Knallrødt gutterom endelig ferdig

Ting Tar Tid - selv om jeg synes vi får mye unna. Uglepausen fra forrige innlegg ble lang her på bloggen, men sånn blir det når programmet er fullt :-) Rommet til storebror på 17 er endelig til å flytte inn i. Rødfargen er kanskje ikke helt det du forbinder med et typisk gutterom. Men sånn er det når fargene er fredet. Da ble dette det rød-hvite rommet - på samme måte som det bondeblå gjesterommet ble det blå-hvite.

Fortsatt er det litt igjen å gjøre her inne. Vi skal male en døromramming, og lukke en døråpning til naborommet. Her blir det nok bare panel eller en tapetkledd plate, som kan tas vekk dersom vi en gang i framtida finner en gammel dør som passer perfekt til hengslene. Dessuten mangler det litt panel i taket bak ei pipe. Men det går unna når vi først gjør det :-)

Det røde rommet er et kombinert soverom/stuerom. Kanskje litt hotellinspirert. Den store ørelappstolen i rødt og oransje er arvegodt og helt fantastisk å sitte i, men har vært vanskelig å plassere i mange av de små rommene her i huset. Midt i rommet her fungerer den godt, med sin tilhørende fotskammel på jul. Klippan-sofaen fra Ikea har fått nytt trekk, plukket ut av storebror selv. Mens vi prøver å finne ut hva vi vil ramme inn i de hvite rammene, har jeg satt inn litt gråhvit tapet.

Vi har prøvd å dele av rommet med en bokhylle - soving bak hylla, stuing foran :-) Men det ble rett og slett for fullt. Dermed får det bli hotell-løsningen. Dobbeltsengen har vi kjøpt, slik at doble gjester også kan låne rommet dersom de skulle komme innom. Vår riesensnauser Buffe har også flyttet inn på dette rommet. Hun fyser fælt både på sengen og sofaen, men får streng beskjed om å sove på sin egen pute.

Ha en fin søndag!

Klemmer fra Marie

10 kommentarer:

salige lavendel sa...

Det ble jo et flott rom!

Åshild sa...

Jeg er jo så begeistret for at veggene har farger. Nydelig ble det.

Marits Hverdagsgleder sa...

Et fantastisk friskt pust med en knallstilig farge :) Kjempefint!

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Nydelig rom med friske klare farger!!
Klem Anna

Blått til lyst sa...

Romemet ble friskt og lekkert, og litt hotell-følelse er jo ikke av det gale.
Er det slik at fargene er fredet fordi dere ønsker å beholde dem, eller er fredningsgraden på huset slik at veggfargen inne inkluderes?
Det hadde jeg kanskje følt som litt voldsomt, selv om det røde rommet ble flott og fargen var et godt valg - Liv

...C o w R o a d... sa...

The red on the walls is just fabulous! love it! :-)

Anonym sa...

ENDELIG ER DU DER IGJEN! Det må være kjekt med så god plass, og da gjør det ikke så mye at veggene får så skarpe farger. Men er dere virkelig nødt til å følge fredningsbestemte farger innendørs?Er dette rommet i underetasjen? Her nord er det kjempekaldt i dag-minus 12-13 grader, må kanskje bære noe inn fra drivhuset midlertidig.Det er noe der som skal holdes frostfritt.Ellers er vi snart i mål etter vannlekkasjen i golvet. Hilsen Toril A.

Mia, New Room Interior sa...

Stilig, gøy med fredede farger, da får man kanskje noe utav rommene som man aldri ville tenkt på i utg.punktet!! :-) Ønsker deg en fin søndag! KLEM

Livet i Fattighuset sa...

Takk for hyggelige kommentarer. Fargene inne er også fredet, ja. Vi kan bytte, men da må vi først dokumentere alle lagene som har vært tidligere, og så søke fylkeskommunen om å få endre til en av disse fargene. Vi kunne nok valgt å male over dem røde, men det var mindre jobb å bare male :-)

Toril, dette rommet er i andre etasje. Det har vært ferdigmalt en stund, bare ikke innredet.

Marie

Mita på landet sa...

Lekkert rom!
De spreke fargevalgene i huset deres er til stor inspirasjon for oss, nå som vi også skal velge ut farger. Godt å se at man kan få så fine rom med slike friske farger:)

*Marita*