tirsdag 7. februar 2012

Kjip gang blir ny!

Jeg har tidligere skrevet om at vi måtte bygge på Fattighuset for å få lov til å lage flere enn ett bad i det fredete huset. Dermed bygde vi et trappetilbygg i to etasjer og loft på den østre ytterveggen. Både oppe og nede var det allerede ytterdører, siden det sto et gammelt trappehus der fra før. Badene er tatt i bruk for lengst, men både trappegangen og gangen på toppen av trappa er helt uferdig. Det skal det gjøres noe med nå.


Fire ruller med denne svenske tapeten kom i hus på lørdag. Den er i kolleksjonen Falsterbo fra Borås, og er laget opp fra et gammelt tapetmønster. Den er nydelig når du står tett på, men kan kanskje se litt bråkete ut på lang avstand. Akkurat det er ikke noe overhengende fare her i gangen vår. Gangen har en tømmervegg, som selvsagt ikke skal tapetsere. På de resterende veggene er det fordelt et vindu og tre dører.

Rundt vinduer og dører er det brede lister, som skal males hvite. Hvit linoljemaling har vi også kjøpt, og skal bare grave fram litt overskudd til å få malt tak og lister. Vi gjør det før vi begynner med tapetseringen - så er vi sikre på at vi ikke søler på den lekre (og litt dyre) tapeten med kjøttmeiser på :-)

Rommet som skal tapetseres er virkelig lite, men det kommer til å ta tid. Det er jo ingen av tapetlengdene som kan settes på i sin helhet. Hver eneste remse må skjæres til for å kunne sno seg rundt hjørner og lister. Jeg tror jeg skal invitere min mor tapeteksperten på kaffe og litt overraskende geriljatapetsering en dag.

Jaja, jeg håper ikke det tar altfor lang tid før vi kan oppdatere med et ferdig resultat :-) Den som venter, får se!

Ha en fin uke!
Marie

13 kommentarer:

Huset i Lunden sa...

Utrolig fin tapet; det kommer til å bli så flott i gangen din! Høres ut som en bra plan du har, alltid greit med litt ekspertisehjelp ;o)
Ha en fin dag!

mona

(eddas) sa...

Grattis med ny fin side:)
Lekker tapet,dettte blir nok bare kjempefint:)
ha en fin dag i Holmestrand

Turid sa...

Kommer til å bli knallbra det der- beundrer deg/dere for entusiasmen dere enda klarer å holde tak i over å få innrede Fattighuset....men når man er skikkelig glad over noe , så føle æ at iveren etter å gjøre mer og mer bare øker - da gjenstår det bare evnen til å fortsatt finne noe å glede seg over- den evnen har æ inntrykk av at du har! Stå på -skulle ønske at æ en gang fikk se Fattighuset live...

Dronninghuset sa...

oj,
lekker tapet. kjempesøt. gøy med fuglene.
BLIR FLOTT MED FORNYELSE OG FORANDRING. ALLTID SPENNENDE.

ha en fin dag du også.
klem TOVE

adales verden sa...

Så gøy med en tapet som ikke alle har, den var fin både i farge og motiv. Gleder meg til å se, har en gang på vent her og;))) ha en fin tirsdg!

Marits Hverdagsgleder sa...

Spennende å se gangen din ferdig. Blir nok litt av en jobb ja å tapetsere alle kroker og kriker rundt dører og vinduer, og mønsteret skal jo passe også! Men blir helt sikkert kjempefint :) Lykke til!

Tove Iren, Stavanger sa...

Nydelig tapet! Artig å se. Mannen min er fra Falsterbo som er et ettertraktet område for fugletittere... Skal fortelle han at det finst en sånn "fugle-tapet":D.
Stå på!

Åshild sa...

Det er tydelig at dere er mer venner med linoljemaling enn jeg er.

Nydelig tapet og artig rom.

Anonym sa...

Dette blir lekkert! Hilsen Toril A.

Grethemora sa...

Jeg tar utfordringen på strak arm! Ser at det er både blåmeis og kjøttmeis - trofaste venner. Virkelig lekker tapet!

Engebukta sa...

For et nydelig tapet! Dere får det sikkert til å se flott ut :)

Puumuli sa...

Jag gillar MYCKET tapeten! Ha en fin alla hjärtans dag!

Kram
Sari från Puumuli

Taubanevegen sa...

Spennende prosjekt! Tapeten er helt nydelig, det blir sikkert kjempeflott i kombinasjon med tømmervegg! Håper vi får se resultatet?!

Fiiin tirsdag! :)