søndag 2. november 2008

Dørkabalen må legges


Vi har lenge vært i beita for innedører. Men litt etter litt vi klart å bygge opp en liten samling speildører. Noen døråpninger har ikke dører i det hele tatt. Andre har dører laget i herlig respatex. Andre igjen har karmer som er hugget i pinneved. Litt av et puslespill, med andre ord. Tommestokken er god å ha. Dessuten må dørene skrapes, kittes og males før de er ferdig til innsetting. Hvis ikke vi velger å ta en snarvei, da. Fransk landstil, shabby chic - eller bare uferdig. Vi får se hva det blir til. En jobb er det uansett, og den må gjøres.
Den lille døra foran på bildet er en skikkelig raritet. Døra har vi fått av Rafens på bryggekanten. Den er bitte liten og veldig smal. På den ene siden er speilen formet som en gotisk bue, på den andre siden er det en klassisk rektangulær speile. Merkelig. Et lite skilt med tallet 19 er festet på den ene siden. Hvor kommen den fra, mon tro? Forslag mottas med takk.
Om døra kommer til å få en funksjon i huset er ennå uvisst. Men en hederlig plass på veggen skal den uansett få. Det er jo rene kunstverket!

Ingen kommentarer: