lørdag 6. november 2010

Gratulerer med dagen!I glasskapet på kjøkkenet har vi en konvolutt full av gamle minner. De skal i løpet av dagen få en koselig eske, slik at de blir bedre tatt vare på. Det beste ved at de er så lett å se, er at vi oftere tar dem ut for å kikke på dem. Her ligger det gamle postkort, gamle bilder og dokumenter som dåpsattest (for farmor født i 1904), edruskapsattest (for farfar som tydeligvis var en skikkelig fyr) og togbilletter fra gamle jernbanestrekninger som ikke finnes mer (det kan du lese mer om her...).I tillegg ligger det et innmari fint bursdagskort.


"Til Kjel Einar. Gratulerer med dagen. Hilsen Gunnar og Sidsel", står det med sirlig, men barnslig, løkkeskrift. Kortet er fra midten av 50-tallet. Og akkurat i dag, 6. november, er det Kjell-Einars bursdag igjen. Vi har satt det gamle og vakre bursdagskortet i glassklokka i kjøkkenvinduet for å feire :-) Jeg får litt sting i magen av å tenke på at jeg ikke er noe flink til å ta vare på bursdagskort selv. Det er jo så moro å ha dette! Det er klart det blir moro å ha bursdagskort fra 2010 i 2060!

Bursdagsbarn
Det er tre uker til Lillemor blir tre år. Da får vi plukke ut noen av de fineste kortene og legge i en vakker skoeske. Vi var flinke til å ta vare på kort hun fikk da hun ble født. De skal vi finne fram på bursdagen og lese høyt fra. Dagens bursdagsbarn har blitt litt eldre enn på bildet ovenfor. Sjekk den kule barnevogna! Bildet er tatt i hagen over veien for Fattighuset, og er du observant, kan du se fossen som renner ned fjellveggen i bakgrunnen. Den ble lagt i rør et par år etter, og i dag er det bare en betongkulp igjen. Men vannet hører vi fortsatt når vi åpner kjøkkenvinduet en stille kveld.

Ha en fin lørdag, og gratulerer med dagen alle som har bursdag i dag. Vi skal feire med kake!

Mange klemmer fra Marie

3 kommentarer:

naturglede/Randi Lind sa...

Hurra for alle som fyller år idag. Så nydelig ide med den "osteklokka". En sånn har da jeg på loftet? Må nok opp og lete den fram. Takk for fin ide og god helg:)

Hilde sa...

Det er nok viktig å ta vare på morgendagens minner også - setter stor pris på gamle kort og annet jeg har funnet da vi ryddet etter mine besteforeldre...
Hilde

yanmaneee sa...

cheap jordans
christian louboutin sale
louboutin shoes
coach outlet
air force 1
calvin klein outlet
coach outlet sale
moncler
mbt
coach factory outlet