mandag 29. november 2010

Ingen kubbelys? HJELP!! (og løsning)

For hun som aldri er ute i første liten - og sjelden klarer å planlegge mer enn et par timer av gangen - kom selvsagt første søndag i advent som julekvelden på kjerringa. Joda, rakk akkurat en tur innom Fru Berntzen lørdag for å kjøpe et nytt fat til kubbelysene. Endelig skal Fattighuskona slippe å ha adventskransen i brødforma!

Men da søndagen opprant - og adventstjernene kom ned fra loftet (uten lyspærer!!), ble det også klart at det ikke var et eneste hvitt kubbelys å oppdrive i Kirkegaten 7. Løsningen ble dermed fire krystallysestaker med helt vanlige hvite lys (som selvsagt brenner ned på et blunk ...). Men oppi kubbelysfatet, må vite :-) Litt furukvist og fire snøkrystaller i jumboklassen fikk også være med. Og et par støttelys - siden det alltid ser litt spedt ut med det ene lyset.

Og vi tente det FOR GLEDE! Ha en fin uke!

Marie
PS: Her kan du se fjorårets to adventstaker.

7 kommentarer:

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

For en kjempe idé!!
Likte den godt ;o)= Ser ut som om vi har likense lysestaker du og jeg, husker ikke hvor jeg kjøpte dem for mange år siden m har nettopp lagt ut en bild på dem med stjerneanis som pynt!
"man tager vad man haver" sa Kasja Varg

Irene sa...

Jeg synes den ble veldig fin, jeg.

Kan forresten ikke huske at vi brukte kubbelys da vi var små, og det gikk jo fint likevel, man må kanskje bare brenne litt kort tid de første par helgene :-)

(eddas) sa...

Ble så fin så:)
ha en kos dag
eddaKlemmer

Åshild sa...

Jeg synes det så elegant ut. Forsøkte å finne feilen før jeg hadde lest teksten, men fant ingen.
Imponert over at det er flere enn meg som har 4 like krystallysestaker.

Er det noen grunn til å gjøre om årets adventsstake?

Hilsen Åshild

naturglede/Randi Lind sa...

Det ble aldeles nydelig det!!!!!

Moccamamma sa...

Jeg likte krystallysestakene, jeg! Og om lysene brenner fort ned, så er det jo bare å stokke rekkefølgen etter hvert som de brenner ned. Når nummer en når bunnen, blir nummer to nummer en, og en starter på et nytt nr tre som nummer to....ja, du forstår sikkert, og så får man leve med å etterfylle med lys....sånn har jeg alltid gjort det på min stake med vanlige lys, og høydeforskjellen blir riktig, så lenge man hele tiden setter de nyeste sist i rekka :)

Så fine kranser dere hadde lagd, og så søte de små, grønne hjertene var!

Skal benke meg foran GMN på TV2 i morgen.

Hilsen fra Moccamamma

Heidi sa...

Nikker gjenkjennende! Det var tilløp til panikk her også, søndag morgen. Det runde fatet i sølvplett fikk også høye lysestaker...