lørdag 13. november 2010

Rødt og hvitt med nydelig lyd

OK, så skal alle pengene gå til maling. Og akryl. Og listverk. Jeg forstår det. Det er rasjonelt og lurt og helt nødvendig. Meeen, noen penger må vel også gå til impulskjøp? Da mener jeg vakre, nødvendige og rasjonelle impulskjøp. Som for eksempel disse skjøre klokkene i rødt og hvitt. Det er jo snart advent, og i år skal jeg ikke stå med julestresset til rett oppunder pannebrasken når lille julaften kommer.

Jeg har lenge tenkt at vi har nok julepynt. I fjor pyntet vi ytterst sparsommelig. Juletre i halv størrelse, et par julekuler på et fat og et overlesset (men deilig) gangvindu. I år føler jeg at det nok kreves litt mer. Det presser seg fram en juleiver som truer med å ta over mer enn ett vindu. Det kan jo godt hende det må bli et rødt vindu, et sølvvindu, et hvitt vindu, et kongle og eføy-vindu - hvem vet? Dermed har vi nok ikke nok julepynt likevel. Og det har jeg altså nå gjort noe med. Åtte klokker, med en klar ringling når de beveges, er i hus. Klokkene er fra GreenGate, og her i byen fant jeg dem hos Gro på Rosetten.

Det er alltid lurt å kjøpe små ting når du egentlig har innkjøpsstopp. Små ting tar selvsagt liten plass, og kan lures inn i huset i veska uten at noen andre får øye på dem. Som disse ministjernelysestakene. Utrolig kjekke å ha! Du blir tvunget til å hvile når disse er i bruk. For det er ikke forsvarlig å gå fra dem med brennende lys. Perfekt for litt førjuling med julemusikk på øret og varm te (eller litt vin) i koppen. Men altså : Vi spiller ikke julemusikk helt enda, altså. Vi må ihvertfall vente til 15. november. Da skal alle butikkene i byen ha juleutstillingene sine klare. Det blir også spennende :-)


I dag skal vi lage meiseboller her i huset. Yoghurtbegerne er skylt og klare. Så får vi se om pipp og resten av gjengen liker det vi serverer :-)
Ha en fin helg!
MariePS: Snøkrystallene i bakgrunnen på bildet er flere år gamle.

14 kommentarer:

(eddas) sa...

Kjempefine de klokkene....og de små stakene...
Ser så flott ut førstesiden på Boligpluss...gleder meg til mandag da jeg får kjøpt det....
ha en kos lørdag
eddaKlemmer

sylvia sa...

hei.
nydelige klokker,de blir fine til jul, koselig å finne litt julepynt av og til, noe nytt må en unne seg,
koselig tid vi har foran oss nå,
julemusikk blir tatt frem her til søndag, koselig.
ønsker deg en fin helg.
godt dere tenker på fuglene.
klem fra
sylvia

hobbyvimsa sa...

heisann!!disse var skjønne!!!jeg har også julepynt innkjøps stopp:)Men litt ekstra blir det hvert år he he!!Kos dere med å lage fuglemat så koslig!!god helg..Klem linda:)

Siri sa...

Klart man har julepyntstopp. Men det er ikke et generelt forbud mot å kjøpe ny julepynt. Det som skal stoppes er kjøp av jallapynt som er drit gøyalt der og da, men som det viser seg man aldri bruker igjen. Så kvalitet, tidløshet, klassisk utseende og anerkjente merker er lov. Og med der argumenterte jeg for noen lilla plastnisser et år og ramlet gjennom på så mange nivåer at... *ler*
Dessuten er småjulepynt genialt i mannens adeventskalender.

Ha en god forjulstid :-)

Anonym sa...

Imponert over hva du (dere)
har fått til med det huset
til 1 kr. Det er virkelig
lekkert. :)
Gratulerer med flott
reportasje i bolig-
pluss.
Klem Mette.

Norrfrids Eija sa...

Javisst kostar det att renovera, och när man är färdig på ett ställe så rasar nästa! Svårt att få pengarna att räcka för det finns ju så många frestelser att falla för på bloggar och inredningsvärlden...försöker handla så mycket på loppis som möjligt för att tillfredsställa min prylmani! I år har jag bestämt att tillverka allt nytt pynt själv, från naturen och fårullen som finns gratis på gården! Men dina juleklockaor är onekligen fina! Undrar om det går att göra en i ull...?
Ha en trevlig helg
Eija

Mia, New Room Interior sa...

Så søte!! Når jeg ser alle julestemning-bloggene rundt om, blir jeg litt mer klar for å pynte til jul disse dagene.. Skal ta ned en kasse idag, og begynne å kikke litt... Og planlegge litt... :-) Ha en super dag! Klem

Jorunn sa...

Sååå utrolig søte klokker! Og jeg kjøper ALLE argumentene dine ;) Må man så må man, hi hi. Så koselig å lage meisebollene selv, kos dere!

Anonym sa...

De julebjellene var skjønne. Var de dyre? Hilsen Toril A.

Livet i Fattighuset sa...

Hei, Toril ;-) De kostet 179 for fire, så ganske dyre. De er sikkert mye billigere på nettet, men jeg er så opptatt av at småbyens butikker skal overleve at jeg knapt tør kjøpe noe online.

Marie :-)

SWEDISH HOUSE sa...

Hej Hej Marie

Your Green Gate polka dot bells are wonderful... Soo Christmassy in a Scandinavian way. I don't think you can have enough Christmas Decorations, there is always space to put them some place and like you say...differnet themed windows, or trees...
CONGRATULATIONS!
On becoming my 100th follower.
I cannot believe that more than 100people are interested to read my blog lol! But it is very flattering and makes me SMILE :-D
Please would you kindly send me your home address as I would like to send you a small gift for becoming my 100th follower.
TACK SAA MYCKET!
Ha en jattebra helg!
LOVE PEACE enJOY
Julie
x

Blått til lyst sa...

Koselige klokker, og ja, det er klart at små skjønne saker som knapt noen kan se kommer i hus, ikke teller som kjøp!
Gleder meg til å se julehuset deres, men vi som ikke abonnerer, får vel vente til i morgen *s*
Julepynt går i sykluser her i huset. Masse pynt - lite pynt - litt mer pynt - masse pynt ....
Innimellom er det helt greit at vi har mus på loftet, og musespist julepynt MÅ jo byttes!
Fortsatt god søndag - Liv

Tulip sa...

Nydelige små røde prikkeklokker!
De likte jeg veldig godt!!:))

Vibeke sa...

Hei Marie!
Utrolig artig å både se og lese om dere og fattighuset i Bolig PLUSS ;-)

Har det vært på God Morgen Norge? Håper ikke jeg har gått glipp av det!

Klæm Vibeke