søndag 21. november 2010

Førjul på vintertrammen

I helgen har Lillemor og jeg vært en tur i skogen for å skaffe litt granbar. Trappa blir lett glatt nå som vinteren har kommet. Da hjelper det godt med noen grankvister på hvert trappetrinn. Nå ligger snøen vakkert over alle trærne, og ennå er det ikke så dyp snø at det er vanskelig å rusle seg en tur i det hvite.


Et bittelite grantre fikk også være med hjem. Enn så lenge står det ved trappa ute, men det er tiltenkt en helt spesiell rolle i årets adventskalender her i huset. Det skal vi komme tilbake til når første søndag i advent er over. Treet sto 20 cm fra et annet grantre, så dette må kalles uttynning på grensen til ansvarlig skogsdrift :-)


Søndag morgen kom dette hjertet opp på veggen. Fem villvinkvister med ståltråd i, ble et julehjerte på nærmest fire minutter. Sammen med disse gamle skøytene, ble det et koselig blikkfang ved den grelle ringeklokka.


Buksbomen fra hagen ble flyttet rundt hushjørnet, og kan få stå på trappa i vinter. Ennå mangler en lykt, men den har vi rota bort. Den dukker vel opp før jula setter inn. Eller rett etterpå. Det er ofte sånn, dessverre :-)


Et hyggelig inngangsparti er veldig trivelig å komme hjem til. Og veldig koselig å komme på besøk til (bare stikk innom - vi har maaaasse kaffe!).Det aller hyggeligste tilskuddet ved inngangspartiet, er fuglene som har inntatt eføy-kurvene våre. Her er det hjemmelaget fuglemat og et kornnek. I morges var det 10 fugler her på én gang, mens resten av flokken satt bak huset og koste seg i juletreet.

For juletreet jeg kjøpte til BoligPluss skulle komme for å lage julereportasje 5. oktober, står like fint i hagen. Ikke én nål har ramlet av. Vi spøkte med at vi kunne bruke det inne til jul, men nå ser det virkelig ut som om det skal gå. Spurveflokken bruker det som rasteplass. Vips flyr de bort på fuglefrøautomaten, og vips flyr de tilbake i treet for å skrelle og spise solsikkefrøene. Mens vi maler inne i første etasje kan vi smugkikke på de små fuglene. Anne på Moseplassen sier det så fint: Fuglene er hagens blomster om vinteren. ENIG!


Ha en fin uke!
Marie

14 kommentarer:

Siri sa...

Koselig inngansgparti ja. Godt når snøen dekker over synes jeg, det blir rent og hvitt og pent - og så når vintergrønt og lykter kommer på plass, da kan det godt være kaldt!

Hulda sa...

Så koselig på trappen hos deg, litt snø har dere også, ser jeg. :) Fint med grankvister og annet. Gleder meg til å pynte utenfor til neste helg. :)

Magdalena sa...

så koselige vinterbilder.! så var det så flott repotasje i bolig pluss...

klem og fin helg videre...

Anne (Moseplassen) sa...

Så koselig det ble på trappen, og kjempekjekt med småfuglen da som yrer rundt deg :D

Jeg hadde forresten i fjor det gamle juletreet som landingsplass for fuglene lenge etterpå, i år er det meningen å få opp noen busker/trær ganske snart, slik at jeg får steder for fuglen å sette seg som jeg faktisk ser fra sofaen. Når man først har besøk så er det jo ok å ha kontakt med de.. :)

Snedig med den tidlige snøen da! Her ligger det så pent og hvitt ute, helt uvant for november..

Heidi sa...

I'm so jealous you live in Norway, I'm in love with your blog!!!!

Tulip sa...

Så koselig og innbydende inngangsparti dere fikk:)
Flott ble det!

Fugler er koselige å følge med på ja!

Tulip sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Alberte sa...

Kom adventstid...stamningsfullt, forseggjort og vakkert.

Hege sa...

Inngangspsrtiet ditt ble utrolig flott! Alle som kommer på besøk vil nok føle seg utrolig velkommen her ja;) Likte veldig godt trekassene dine!!! Og "fuglebeholderen" var kjempesøt!

Klem Hege

Huset i Lunden sa...

Inngangspartiet ditt er kjempekoselig pyntet, og snøen var prikken over i'en! Her er også fuglene et koselig innslag i vinterhagen. Vi har full jobb med å fylle på frø og meiseboller hver dag, og får masse fin underholdning fra vinduet :o)

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

Så mange koslige og inspirerende bilder fra Fattighuset. Det får meg til å glede meg enda mer til jul ;-) (Så fin julerepotasjen i Boligpluss forresten)

Til jul skal både mennesker, dyr og fugler ha det godt.. Å det ser det ut til at de har hos deg.

Ha en fin fin dag!
Hilsen Astri

Sjova sa...

Skjønne trappa, då! Det er det eg seier, grønt mot kvit sno er berre herleg. Og så koseleg med dyrebesøk:-)
Er gjeg det mest i store, plagsomme rådyr og elgar som et alt dei ikkje skal ete!
Og Liv har invitert kon?! Tek gjerne ein forjolstur til Holmestrand, ja!

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Åh så koselig det ble!!
Skulle sende mannen min ut på grantre jakt m da slå stormen til her oppe i nord...men det er vell rnda tid til det. Takk for masse inspirasjon!

LIVS LYST sa...

Hei Marie!

Her var jo trappen din igjen jo. Så koselig! Du smiler mot meg på et Bolig Pluss som ligger her hjemme også. Kjempe gøy å se og lese!

Ha en fin kveld da!
Liv