mandag 28. februar 2011

Trehusrusletur

Holmestrand er full av vakre og gamle trehus. Selvsagt er den full av grusomme, ødelagte hus også. Men det handler ikke denne artikkelen om. Det får da være måte på!

Mens vi har restaurert hus de siste årene, har vi stadig kommet i prat med andre som gjør akkurat det samme. Trehuskjærligheten er stor her i byen, og mange prosjekter kommer seg raskt!

Havnefronten er full av lekre og morsomme trehus, som dette fantastiske kråkeslottet. Her var det mineralvannutsalg da jeg var liten. Brusen er borte, men fortsatt bor det skikkelig bra folk i huset! Folk som elsker både huset og byen. Akkurat som oss :-)

Langgaten er ei gammel krokete gate, som tidligere var hovedgata gjennom byen. Her ligger husene tett i tett. Da det brant ned to store 1700-tallsgårder her for nøyaktig fem år siden, sto disse husene i fare for å gå med. Heldigvis var det vindstille denne natta. Det må ha vært første natta siden jul det året. De snødekte takene tok imot for et vanvittig gnistregn. Jeg dekket brannen som journalist, og hadde vondt i trehuselskemagen min hele dagen. Og i mange uker etterpå.

En liten fotosafari i byen under fjellet er en god opplevelse for sjela. Og enda er det mange flotte hus med mye god historie å knipse. Del to får komme til sommeren - når rosene blomstrer i solvarme husvegger.


Foreløpig er det iskaldt - og i havna har vinteren fortsatt et godt tak på båter og folk. Men snart må vel sola begynne å varme litt. Da tiner husene, og vi må male over alle sprekkene som kommer til syne i treverket igjen :-)

Ha en fin dag!
Marie

8 kommentarer:

Villblomsten sa...

Så mange flotte trehus :-)
Jeg drømmer om en gang å bo i ett slikt hus :-)

Villblomsten sa...

Hei :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?

Anonym sa...

Her var det mye flott, men sørgelig lite fra Sørbyen. Her har vi også gamle trehus og gamle trebåter - og gamle treskaller.
K-man

Livet i Fattighuset sa...

Kristian, sørbyen kommer til sommeren, vøttu. Det er ho der alle rosebuskene er :-)

Marie

Anonym sa...

Fett. Rose(buske)nes by(del).
K-man

Birte sa...

Hei hei..

Må bare sei at jeg er så imponert over det dere har fått til i Fattighuset...


Kommer til og følge dere med spenning fremmover mot sommeren :-)))

Klem

Grethemormora sa...

Superdupre bilder, Marie! Deilig med rusleturer :-)

SWEDISH HOUSE sa...

Hej Marie

YES! I am glad you like my socks...so soft and lovely to wear
Me & my boys are soo excited tonight we can see the NORTHERN LIGTHS above our house...GREEN CURTAINS dancing it is wonderful and magic! :DDD Do you see them too Marie?
LOVE PEACE enJOY
Julie
x