onsdag 2. mars 2011

Vakre jenter restaurerer

Se, for noen vakre jenter. Disse to dukket opp her i huset mandag. Liv Jorunn, som skriver bloggen Livs Lyst og Janne fra bloggen Ein heim blir til, kom kjørende til Holmestrand fra Skien og Seljord. Bare fordi vi har fulgt hverandres oppussingsprosjekter, restaureringsnøtter og gleder over det enkle livet. I noen uker har jeg visst at de skulle komme på besøk, og så rart det var først å kikke ut kjøkkenvinduet, og deretter åpne ytterdøra. Dette var jo jenter jeg aldri har snakket med, men som jeg har knottet med på nettet leeeenge. Det var akkurat som om jeg kjente dem. Utrolig trivelig med folk som brenner for gamle hus, gamle ting og gamle tradisjoner.

Med seg hadde jentene milde gaver - helt på høyde med både gull og myrra. Livs hjemmestrikkede kjøkkenhåndklær er et helt unikt håndarbeid. Tenk at Fattighuset nå kan smykke seg med et eksemplar av arten. Tusen takk for det vakre arbeidet. Dette setter vi stor pris på her i huset!

Disse velduftende "Bridal Crown", en slags påskepinseliljevariant, gjør seg godt på stuekistebordet. Nå er det skikkelig vår i huset. Og mens vi pratet om gamle hus opp og i mente, gikk det med bøttevis med te. Spesielt morsomt var det at Janne husket å ha lest at den turkisfargete tekanna var fra "en tante i England". Jommen kjenner jeg ikke disse jentene! Ta en titt inn på bloggene deres. Dette er vakre sider fra urnorske prosjekter. Skikkelig moro.
Det var så moro å møte bloggkollegaer i levende livet, at jeg tror det må gjentas. Dermed planlegger jeg bloggtreff her i huset i juni. Alle er invitert :-) Og selvsagt håper jeg både Liv og Janne kommer tilbake da.
Kommer du?
Marie


14 kommentarer:

Anonym sa...

Det passer nok ikke for meg, men en eller annen gang håper jeg å få se "Fattighuset". Hilsen Toril A.

Jennys fire vegger sa...

Ååh, så koslig! :-) Spennende å møte folk man kjenner, for første gang! :-)

Jeg håper jeg kanskje får en mulighet til å se Fattighuset i juni! Vi får se. :-) Skikkelig fint initiativ ihvertfall!

Bridal Crown har jeg sett flere steder her i blogglandia og den er virkelig nydelig.

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Brocante sa...

Høres helt superkoselig ut - spennnende blogger har dere jo felles - følger med alle tre jeg!

Bente sa...

Spennende. Vi får se hva som skjer utover og om det passer.

Bente

bestemors hage sa...

Gjett om jeg vil. Håper bare at jeg kan den datoen du velger.

Blomsterpiken sa...

Så kjekt å møte "nye" mennesker som har de samme interessene som en selv. Gleder meg til å besøke bloggene deres.

Mia, New Room Interior sa...

Så koselige bilder!! Dere er superflinke, alle tre!! Ha en fin dag! KLEM

Sjova sa...

Og sååå koseleg det var å treffe deg, skjønne Marie! Tusen takk for at du opna den fantastiske heimen din for kon:-)Me kjem nok att,litt uvisst om eg og den nyfødte klarar det i juni, men her står dynna ope 24/7!Trur kanskje den store bruktmarknaden på Dyrskuplassen i mai kunne vore ein lur helg å ta turen oppover?!Ka du trur?

Ha ein strålande god dag vidare!

Fies notiser sa...

Det er utrolig hvordan man kan kjenne folk man aldri har møtt, jeg skjønner at dere storkoste dere! Tusen takk for at du delte dette møtet med meg og alle andre :-) Og hvem vet, kanskje jeg tar deg på ordet...

Egentlig hadde jeg tenkt å spørre om du hadde noen "hage-verk" i bloggarkivet som du vil dele hos meg en av dagen, du får titte innom og se om du trigges.

Nå skal jeg hilse på gjestene dine :-) Ha en fin-fin dag fortsatt!

Turid sa...

Koselig å treffe andre bloggere - man kjener hverandre bittelitt - det merker en helt klart.
Blogg treff hos deg i juni -det måtte bli bursdagsgave til meg selv -litt av en tur helt fra Loppa i Finnmark....en kan jo drømme-

Puumuli sa...

Oj, så trevligt ni måste ha haft tillsammans!

Ha en fin helg i Fattighuset!

Kram
Sari från Puumuli

Heidi sa...

Today I could not translate but it never matters I love your home and you always have such wonderful images!!

Tove `blogg verden sa...

Så koselig med besøk da : ) Jeg bor nok desverre litt for langt fra deg, men hadde vært så koselig med bloggtreff en gang ja : ) Sikker på at du får masse besøk ; )
Ha en flott helg
klem Tove

La Casa de Amor sa...

Så koselig med besøk! Fint at bloggere kan bli kjent utenom bloggingen også. Flott initsiativ med bloggtreff! Det gleder jeg meg til!