onsdag 25. april 2012

Bursdag og kule kaker!


I dag er det bursdag her i huset. Det er mor sjøl som blir 35 år - og det er jo nesten et rundt tall :-) For å varme opp til bursdagen, bakte vi i helgen lekre stjernekaker. Oppskriften fant vi i en kokebok Lillemor fikk i gave da hun ble storesøster for fire uker siden. Den heter "Kul kokebok" og er akkurat det. Skikkelig kul, og perfekt for småkokker som min fireåring. Disse mørdeigkakene er veldig enkle å lage, og kan varieres i det uendelige.


Blander du 150 gram sukker og ett egg, rører i 300 gram mel, en halv teskje salt og to teskjeer vaniljesukker, får du en passe stor mørdeig, som må hvile en halvtime i kjøleskapet før du kjevler den ut. Kakeleiva bør være en halv centimeter tykk, slik at kakene ikke blir helt knusktørre. Stek kakene på 180 grader til de blir gylne.


I farta klarte vi ikke å finne alle pepperkakeformene, men disse tre stjernene dukket opp i en av kjøkkenskuffene. Det ble ganske lekkert med kun stjerner på fatet, selv om vi lagde noen sirkler også. De spiste vi opp før vi rakk å sette på kaffen, hehe.


Melisglasuren lagde vi av melis, vann og rød konditorfarge. Og kakepynten tante Ida har kjøpt til oss i England, var spesielt morsomt å ta i bruk. De små dyreansiktene laget i sukker gjorde stjernekakene våre superkule. Små sukkerblomster var også populære. Ikke en eneste kakepynt var å oppdrive fra skapet etter at vi hadde pyntet våre to brett med mørdeigsstjerner. Lekkert!


Dessverre ble alle kakekjeksene borte før bursdagen opprant, men da er det bare å bake noe nytt, da. Det er jo alltid fint å finne et godt påskudd til å blande litt sukker, smør og mel. Jeg tror det blir kringle i dag, jeg.

Ha en finfin dag!


Marie

5 kommentarer:

Heidi sa...

Så hyggelig, altid en god grunn til å bake. Gratulerer med dagen:)

Marits Hverdagsgleder sa...

så fint at barna kan være med å bake og pynte da :)Tydelig at kakene ble gode da, i og med de ble borte med en gang... Gratulerer med dagen! Nyt dagen, la de andre vise at de setter pris på deg!
Klem

Anonym sa...

Hei Marie kjempefin oppskrift. Hørtes både god og lettvint ut. "noen" fant nok formene men hvem var det? Det er slik det skal være. Hilsen og gratulasjoner fra mormor og farmor ragna i "Farmorhuset".

Unknown sa...

شركة قمة الدقة للخدمات المنزلية
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل

steve sa...


Thank you for update information. i like your blog
شركة تنظيف شقق بالمدينة المنورة شركة تنظيف شقق بالمدينة المنورة
شركة تنظيف سجاد بالرياض شركة تنظيف سجاد بالرياض
شركة تنظيف موكيت بالرياض شركة تنظيف موكيت بالرياض
https://www.bfirstseo.com/ https://www.bfirstseo.com/
شركة الاول للتنظيف و مكافحة الحشرات

https://www.bfirstseo.com/شركة-تنظيف-بالمدينة-المنورة/
https://www.bfirstseo.com/نقل-اثاث-بالمدينة-المنورة/

https://www.bfirstseo.com/تسليك-مجارى-بالرياض/