fredag 27. april 2012

Tre små frø


Da jeg var liten var det grønne planter i alle rom. Utenfor vårt rødmalte hus blomstret det i alle bed. Min mor, som på indianerspråket helt sikkert ville vært døpt "Hun-som-har-grønne-fingre", sørget for at alle planter fikk nok omsorg, stell og vann til å nå sitt ultimate potensiale. Hun fikk nok god hjelp av min far (Han-som-bærer-sekker-med-jord-og-graver-dypt), og resultatet var en oppvekst i grønne omgivelser. Spesielt godt husker jeg den sommeren vi tok frø fra en paprika vi hadde kjøpt i butikken. Frøene ble tørket og satt i jorda.


Ikke lenge etterpå spratt det opp vakre grønne skudd. Til slutt kom det faktisk store, smakfulle paprikafrukter på det lille treet vi hadde i en potte på verandaen. Nå har vi gjort det samme her hjemme. Maren og jeg har delt en rød paprika, tørket frø og sådd dem i en liten terrakottapotte.


Potta har stått i kjøkkenvinduet i noen uker nå, og gjett om det stas å følge med på de grønne bladene! Etter hvert skal de plantes ut i solveggen, men enn så lenge skal de vernes og vannes her inne. Jeg krysser fingrene og håper på at vi også denne gangen får flotte frukter på paprikaplantene. Nede hos oldemor i første etasje, står kjøkkenkarmen full av bifftomatplanter. Vi fikk to flotte tomater av naboen i høst, og oldemor har tatt ut frø, tørket dem, passet på at jeg ikke har rotet dem bort, og sådd dem for meg. 


I mens har jeg sådd basilikum. Det er jo nydelig til tomater! Jeg skal dele denne krukka i fire, slik at de små basilikumplantene får enda bedre plass og kan bli mer robuste. Det neste som står på planen, er agurker. Jeg må bare skaffe litt mer jord først. Det burde jo ikke være det vanskeligste i verden :-)

Ha en grønn, fin dag!


Marie

8 kommentarer:

Vibeke fra Bengtgarden sa...

Så spennende ;-) Iallefall for barna, morsomt å følge med om det kommer opp noe.

Her står det en del tomat, agurk,chili, paprika osv. i vinduskarmene, men mest nede i kjelleren.
Litt koselig å ha noe i vinduskarmen fram til dem skal ut i drivhuset.

I fjord hadde jeg to store flotte agurkplanter, og vi fikk utrolig mange og gode agurker. De er langt fra vanskelig, da synes jeg heller paprikaen er vanskelig.

Lykke til med spiringen til både lita og stor ;-)

Klæm Vibeke

Marits Hverdagsgleder sa...

Så koslelig å følge med på plantene :) Husker vi også gjorde sånn hjemme da jeg var liten.
I år har jeg planer om en liten mini-kjøkkenhage.. får se hva det blir til.
God fredag!

Anne Kari sa...

Hurra for alt vi sår som kan spises etterpå! :) God fredag.

Anonym sa...

Hei.. jeg har fulgt bloggen din lenge, men ikke skrevet noe før.
Morsomt at du sier at mora di ville hatt et indianernavn med "grønne fingre" Mine barn sa en gang at dersom vi hadde vært indianere, hadde jeg hett "Store gryte".
Jorunn fra Trøndelag

Elisabeth sa...

Her i huset er det også frøspiring i potter og spann inne. Blomsterfrø jeg har plukket litt herfra og derfra i fjor.
Ute i plantekassene titter det opp små reddik, ruccola og gulrotspirer.

Jeg nyter å kikke på dem hver dag, og se den magiske forvandlingen.

God dag fortsatt,:o)

line sa...

Det er morro med egenproduserte planter (frø fra butikk-paprika trenger ikke tørke før du sår dem). Du er nok litt sent ute for å få paprika på terrassen i sommer, men husk at du kan ta planta inn når temperaturen synker og får det nok lys kan du fåt paprika inne. Ellers er dette en plante som kan overvintre inne og da får du raskt paprika neste sommer ;)

Studerer og henter tips her hos deg for tiden, for 1. juni overtar vi et Svensk torp fra 1881 ;) Så takk for alle gode tips her inne - jeg har fulgt deg lenge, men ikke så flink til å legge igjen kommentarer

Unknown sa...

شركة قمة الدقة للخدمات المنزلية
شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل

yanmaneee sa...

curry 4
jordan retro
jordan shoes
adidas nmd r1
jordan shoes
nike air max 2018
fila sneakers
fila
nike shox for men
nike air max 2019