fredag 22. juni 2012

Bilderas fra hagen


Det har blitt nok regn i hagen foreløpig i år. Men etter et par dager med sol begynner det meste å henge med hodet. Det er et godt sommertegn. Da nynner jeg fornøyd og henter vann i den nye utekrana mi. Livet er MYE enklere med utekran. I fjor løp jeg opp og ned mellom hagen og badet i 2. etasje for å slukke tørsten til de grønne vennene mine der ute. Endelig begynner det å blomstre litt her og der utenfor Fattighuset. Tusenfryden jeg fikk til bursdagen min ble plantet ut, og blomstrer på nytt. Denne gangen med mørkerosa bustehoder.


Jeg vil gjerne ha mye liv i hagen. Her er det en sommerfugl som er på vei mot mine vakre lilla alliumer. Florlette vingeslag. Nydelig skapning! I år lager vi en humle- og bievennlig hage. Mer om det en annen dag. Først skal vi nemlig grave opp et helt nytt rosebed. Jeg er halvveis i jobben. Fjerner plen, plukker tonnevis med stein, blander inn kukompost og legger kanstein i en vakker bølgeform. Bilder kommer når jeg er ferdig!


Den grønne og gule marikåpa nærmest spruter opp av jorda. Jeg elsker den! Marikåpene gjør seg så fint i blomsterbuketter. Og selv om vi klør i nesa hver gang jeg drister meg til å ta inn noen blomster i vase, klarer jeg ikke å la være. Dessverre og heldigvis.


Den vakreste blomsten fant jeg i skyggen av hagebenken. Mats (12 uker) kjenner på grønt gress med tærne for aller første gang. Og ser ut til å like det godt. Selv om han blir litt skeptisk når mamma finner fram fotografiapparatet. Han venner seg nok til deg, skal du se.


Nok en variant av alliumen. Denne står i solsørveggen og tiltrekker seg summende bier. For en flott blomstersamling. Mangemange lille stjerneformer som til sammen danner en stor ball. Når de har blomstret av skal jeg flytte dem. Det er stadig noen nye tanker som dukker opp. Og til neste år vil jeg at de skal blomstre et helt annet sted.

Ha en finfin fredag og en god helg :-)
Blir det litt haging på flere, kanskje?

Marie10 kommentarer:

Marits Hverdagsgleder sa...

Så mange vakre blomster du har i hagen din. Jeg forstår godt, at en blomst utpeker seg :) Herlige disse søte små :)
Fin helg til deg.
Klem

Marianne sa...

Dejlige stemningsbilleder. Dejlig blog. Jeg glæder mig til at følge med.

Toril A sa...

Sånn en nydelig liten gutt!

Tulip sa...

Fine blomster, og skjønn liten gutt:)

Sjova sa...

Skjønne Mads då!!Utruleg herleg, og heilt einig i at han var den finaste blomen, sjølv om det er ekstremt frodig hjå dykk no! Gledar meg til å sjå rosebedet, held på med det same sjølv. Svigermor har funne ut at ho vil gje Lillemor ei rose til kvar bursdag, og byrja no med ei Huldalsrose! Fantastisk koseleg, og litt jobb;-)

Og vatnkran er ei lukke å ha ute, sjølv om det meste me treng kjem naturleg om dagen:-(

Ha ei strålande god veke, og så er det Liv sin tur å inviterer. Gje lyd frå deg om det kan passe iløpet av sommaren!

LIVS LYST sa...

Så herlig! Og lille mannen i gresset. Så skjønn! På plenen på tunet her på gården vokser det gul marikåpe, men jeg kjører jo over den hver gang jeg klipper plen.... Hm... kanskje jeg kan klare å flytte den litt. Har også veldig lyst å ha den til blomsterbuketter.

Ha en fin sommer, Marie!
Kanskje vi ses til høsten?!! ;O)

Klem klem

Anonym sa...

[p]Tiffany Bracelet with unique design are good for them while the large ones with edges and corners should be [url=http://www.tiffanyjewelleryinuk.co.uk]tiffany jewellery uk[/url] avoided . As well as collecting rings I also collect antique brooches, necklaces and bracelets but there is something about rings that have me completely hooked! I love looking at people隆炉s hands when I am out, seeing what [url=http://www.tiffanyjewelleryinuk.co.uk]tiffany bracelet[/url] rings they wear . Tiffany (Tiffany) gentle and delicate sensibility and the ultimate functional beauty, a world of fantasy and desire of all women . Neytiri teaches Jake all of the mystical [url=http://www.bijouxstiffanyandcofrance.com]tiffany and co france[/url] procedures from the Na'vi and their legal rights of passage . 00, plus shipping, this actual replica has become [url=http://www.tiffanyringsdcooutlet.co.uk]tiffany outlet[/url] a fan favorite for those wanting to own a piece of the Twilight nostalgia . "

Reaching complete, 100 percent control over all the metal and gems [url=http://www.cheaptiffanycharms.co.uk]tiffany charms[/url] moving through its factories and store is an elusive goal though . "We are without a doubt the most vertically [url=http://www.tiffanyringsdcooutlet.co.uk]tiffany and co[/url] integrated jeweler in the world," said Kowalski.[/p]

Unknown sa...

شركة قمة الدقة للخدمات المنزلية
شركة طيوب لتسليك المجارى
شركة رش مبيدات بالجبيل

نور الهدى sa...


شركات نقل عفش بالرياض

نقل عفش بالاحساء

نقل عفش من الرياض الى دبي

- نقل عفش من الرياض الى قطر

نقل عفش من الرياض الى الكويت

نقل عفش من الرياض الى الاردن

yanmaneee sa...

balenciaga shoes
nike shox
moncler coat
golden goose outlet
yeezy 500
yeezy boost 350 v2
christian louboutin shoes
golden goose outlet
nike sneakers for men
air max 97