onsdag 12. mai 2010

Da Albert møtte Hyacinth

Interiørbildene tatt av Anne Charlotte Schjøll, tb.no

Det flyter. Jeg løfter det ene beinet og tar et langt og tungt skritt over haugen med klær. Sukker lett. I min fortvilelse har jeg gitt bort stolen som sto på soverommet. Det var jo aldri plass til å sitte der. Alle klærne fra i går lå i veien. Sammen med klærne fra dagen før det. Og før det. Håpet var at jeg skulle huske å legge bort klærne hvis jeg ikke hadde en stol å ty til. Enten inn i skapet, eller ned i skittentøykurven. Som du sikkert allerede har gjettet, hjalp det lite å kvitte seg med den stolen. For jeg er som Albert Åberg. «Skal bare» kunne fint vært mellomnavnet mitt.På kjøkkenbenken hoper det seg opp. Den koselige tekoppen er bare slitsom når det skal vaskes opp. Det er den koselige gubben jeg bor sammen med også. I mitt stille sinn kaller jeg ham Hyacinth. Hyacinth Bucket. Han mangler selvsagt (og heldigvis) den elegante hatten og den fargerike blomstrete kjolen. Men den evige og ivrige higen etter det perfekte hjem har de to til felles. Husmoren fra BBC-serien er kanskje hakket mer intens når det kommer til rydding og vasking enn min ektemann. Men noen dager minner de faretruende om hverandre.Noen ganger lurer Albert Åberg på hvor lurt det var å gifte seg med Hyacinth Bucket. Det kan virke som en match made in hell. Et slags evig (men kjærlig) mas, liksom.
«Kan du ikke bare legge det tilbake på plass med en gang du er ferdig med det», sukker Hyacinth oppgitt.
«Joda», sier Albert. «Jeg skal bare drikke opp teen min først». Eller «jeg skal bare plante om agurkene først». Eller «jeg skal bare jogge en tur først. Helsa er viktig, vet du». Sånn maler Alberg Åberg om og om igjen. Skal bare. Skal bare.Det ektefeller og samboere krangler aller mest om, er husarbeid, viser en MMI-undersøkelse. Folk flest er uenige om hvem som gjør mest i huset og hvor ofte det skal gjøres. Hjemme hos oss er alle enige om at jeg gjør minst. Det er trist. Men sant. Stadig tar jeg meg selv i nakken og skjerper meg en times tid. Hvordan kan jeg få det til å vare, mon tro? Det er jo så mye annet moro en kan drive med. Samtidig forstår jeg jo at jeg får bedre tid til alt annet hvis bare huset alltid er ryddet, klærne alltid er rene og middagen alltid er planlagt.

Men nå har Albert Åberg tatt grep. Frk. «Skal bare» har funnet løsningen. En ny stol til soverommet er skaffet. Det vil nok løse mang en vond floke.

Heldige Hyacinth!

Innlegget er mitt bidrag i ukens boligmagasin i Tønsbergs Blad.

9 kommentarer:

Heidi sa...

HE HE! :-D. Det spørs om ikke det er mye mer rotete hos oss, for vi er to Albert Åberger som har giftet seg med hverandre. Og det ser ut til at vi har fått to små Alberter også... evig rot og evig leiting, og heftige skippertak innimellom, når vi venter besøk...

Når bare vi får hyller i kottet, da blir vi ordensmennesker, tror jeg...

Fru Andersen sa...

Hahaha! Så morsom lesning! Det er en avhver her hos oss også. Men her er det jeg som rydder og rydder, litt vel mye i blant. Og det er jo komplett uforståelig at mannen ikke kan legge på plass en ting når han er ferdig med den;-) Mannen på sin side mener at det ikke går an å finne noe som helst fordi alt er ryddet bort!

Ha en fin onsdag, lykketil med stoljakt!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Herlig innlegg! Her er det også mer på Albert-kontoen enn Hyacinth-kontoen...

Sjova sa...

Festleg:-)Det var som om du skildra situasjonen i heimen her...Ikkje få gonger Sjaven har uffa og akka seg over manglande system og tellekantar. "Eg har gifta meg med far min"...kom det fortvilt her ein dag!Mange felles interresser svigerfar og eg, for å sei det fint!

Men, men...Kunne vore verre du!Trur heimen dykkar er ein heim med mykje liv og hjarterom, eg. Viktigare enn all verdas system!

Og optimistar som me er gjev me aldri opp. Stolen blir løysinga skal du sjå:-)

Ha ei strålande langhelg.

AnneGerd sa...

Mrsmt!
Motsetninger tiltrekker hverandre, og når det er gått en tid er det akkurat i motsetningene at vi finner våre største utfordringer!

Lykke til, til oss alle sammen!

Anonym sa...

Her er vi nok mange som kjenner oss igjen:) Det var nok mye enklere den gang man hadde adskillig færre klær i skapet, færre leker, pynteting, bøker,magasiner og papirer. Men vil vi tilbake til slik det var? En venn sa en gang at "rot blir det når man legger ting midlertidig på plass". Men tror du jeg klarer å følge rådet hans? Nei! Toril A.

Janne sa...

Hehe morsomt skrevet;)

Ønsker deg en fin dag og en riktig god 17.mai.
Klem fra Janne!

Gunn sa...

Morsomt!!!
Her hos oss er jeg redd vi er i overskudd av Alberter!
Ha en fin helg!

Unknown sa...

Digger denne her:) skal henge den på kjøleskapet.