lørdag 22. mai 2010

Kjøkkenhage!


Det er til å rope høyt hurra for! Sola skinner, det er maaange varmegrader ute. Og hagen tar endelig form. I høst slet jeg ut armene for å legge grunnlaget for en kjøkkenhage. Nå fyller vi jord i pallekragene og de første plantene er på plass. En løpstikke og en tust gressløk er mottatt i gave og har fått innvie nyttehagen. For å jåle meg litt, har fire kulebuksbom også fått plass i urtebedet. Timian og persille flytter inn i helgen.

Ripsbusk

Det betyr at det fortsatt står fire bed igjen uten planter i. Mitt håp er at jeg skal klare å stjele en rabarbrarot i dag eller i morgen. Det bør gå smertefritt. Jeg vet om en nabo som skal bort i pinsen :-) Løk (gul og rød) skal settes i morgen, mens jeg nok bør vente til juni med å så sukkererter og bønner. I pallekantene kommer jeg til å plante blomkarse. Den er vakker, villig, omfangsrik og god i salater.


På andre siden av hagen (altså sju meter lenger mot vest!), har jeg senket terrenget og laget en liten steinlagt kaffeplass. Inn mot huset kommer det en grusgang, og i helgen håper jeg på å få lagt på plass sand mellom gatesteinene. Da blir den kompakt, og ikke minst ferdig. Det gamle betongbedet har fått sin renessanse. Det er egentlig en gammel sjakt for drenering og vannrør. Halvannen meter dyp. Den er ikke lenger i bruk, så jeg har fylt den med stein fra hagen for å ikke tette dreneringsfunksjonen. Deretter er det lagt duk og plantet. Hortensia foran og syrinhortensia bak. Den siste kan bli opptil fire, fem meter høy dersom den ikke klippes. Det kan bli fint mot den røde husveggen (som også trenger et siste strøk maling, ser jeg ...). Brønnen er fra 1921, det er risset inn i betongkanten. Rundt herligheten skal vi rulle ut plen. Nå jobber vi med å berede grunnen. Den gamle fattighushagen får vel sjokk av all stullingen og stellingen, stakkar.

Verdens søteste steintrapp er nå anlagt fra Kirkegaten ned i hagen. Dette blir inngangen til Eden når vi en gang får på plass et hvitmalt stakittgjerde med port i.

Ha en superfin pinse - med strålende vær og masse arbeidslyst! Jeg skal ut og teste badevannet i fjorden :-)

Marie

11 kommentarer:

Tika sa...

vakkert!!

anjamollerandersen sa...

Kjempefint!
Til og med jeg som ikke eier grønne fingre en plass får lyst til å lage meg en hage! :)

Ha en deilig dag i sola!:)

Anonym sa...

Det blir så fint så! Toril A.

bestemors hage sa...

Du er flink.

Jeg jobber også med å lage en hage som skal se ut som den alltid har vært her. Den største utfordringen her er at rett under pløyedybde er det blåleire. Det er enten betonghardt eller klebrig. Mitt beste plantetips hittil er Praktstorkenebb.

Gunn sa...

Dette kommer til å bli superfint!!

Fru Andersen sa...

Så koselig dette kommer til å bli! Kjempeflott trapp!

Ha en flott pinsehelg videre!

Tulip sa...

Så koselig det blir...
Mye jobb, men veldig hyggelig når en vet at en har gjort jobben selv!

Anonym sa...

håper hagen får stå i fred...

Elin sa...

Så god ide med pallekanter men hvor får man tak i det?

yanmaneee sa...

curry 4
jordan retro
jordan shoes
adidas nmd r1
jordan shoes
nike air max 2018
fila sneakers
fila
nike shox for men
nike air max 2019

yanmaneee sa...

air max
balenciaga sneakers
kyrie 3
coach outlet
curry 5
jordan retro
balenciaga
vapormax
yeezy boost 350 v2
michael kors outlet