søndag 30. mai 2010

I selvbruningsuløkka


"Jeg skal i bryllup på lørdag og har begynt å google bryllupsfrisyrer", hører jeg en kollega fortelle til en annen. En liten uro sprer i magen min. Jeg skal jo også i bryllup på lørdag. Jeg skal både ta bryllupsbildene og være toastmaster. At jeg burde ha googlet bryllupsfrisyrer har ikke slått meg. At jeg i det hele tatt skulle begynne å tenke på sveisen to dager før jeg står foran speilet og banner er helt fjernt for meg. Men det er selvsagt slik de fleste andre alltid ser mer strøkne ut enn meg. De planlegger.


"Du er alltid for sent ute når du skal pynte deg, du", utbryter en annen velmenende kollega. Det er litt senere på dagen og jeg har kommet med et hjertesukk angående googling av hårsveiser. Og i samme åndedrag uttrykket min bekymring for lyseblå legger. Blå legger står dårlig til grå kjole. Capribukse i all slags vær de siste 14 dager har dessverre ikke hjulpet på hudfargen. "De skulle kanskje vært selvbrunet", spør jeg forsiktig. "Skulle kanskje??! Klart du skulle kanskje!! Men du kan fortsatt rekker det", forkynner ekspertisen bestemt.


Dermed bærer det i en viss fart til parfymeriet. Frykten for å ende opp som en gulrotfarget skjolde er sterk og faren svært overhengende. Jeg forklarer derfor damen bak disken at jeg er en novise innen selvbruning og at hun derfor må selge meg det beste hun har. Den skjoldefrie selvbruningskremen. Hun forsikrer meg om det er lett som en plett, så lenge jeg følger bruksanvisningen. Det er derfor jeg et par timer senere står splitter naken på badegulvet, ferdig innsmurt med armene godt ut fra kroppen. Jeg er en ekte optimist. Dette skal bli bra. Det er straks premiere for "lekre brune legger" og sommerfrisk hud. Jeg kan allerede føle fønvinden mot hudet, jeg hører bruset fra havet - jeg er klar for å løpe lett over en sandstrand med hvite, florlette klær. I sakte film. Solbrun og lekker.


Etter et par timer uten å sette meg ned må vel den eksklusive kremen ha trukket inn. Det er kveld. Og så er det morgen. GRØSS OG GRU!!! Laknet har skrukket til den fantastiske innsmøringen. Knærne er oransje, leggene og tærne ikke noe bedre. Jeg står godt plantet på soveromsgulvet på et par gulrøtter!! Ansiktet (ble litt revet med og smurte inn hele kroppen, ja ...) har heldigvis klart seg. Armene også, sånn nogenlunde. Men leggene er KRISE!! De har rett og slett inntatt formen til to innmari store skjolder. Skrubb, barberhøvel, såpe og klut - etter en time kan jeg ta på olabukse, sokker og snike meg på jobben. Reaksjonen uteblir ikke: Skryt, skryt, skryt for ansikt, hals og armer og ENORME latterbølger for de problematiske leggene. "Du kjøper bare solpudder og en stor kost, så jevner du det ut", sier ekspertkollegaen. Jeg er nedbrutt. Sveisen har jeg ennå ikke hatt tid til å tenke på, og nå må jeg skrive på toastmastergreiene. Jeg prøver et sekund eller to med solpudder jeg får låne av naboen.

Deretter børster jeg håret, setter i en spenne og trekker på meg strømpebukse. At jeg ikke tenkte på det før ...

Marie

PS: Gratulerer til Lisa og Torstein som giftet seg lørdag etter 14 år med kjæresterier!!

11 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha, ha, fantastisk bra skrevet. Kunne se det hele for meg. ☺ Selvbruningskrem er skumle saker.

Maren sa...

Velkjent situasjonsbeskrivelse! Hadde gått så mange år siden forrige flause at jeg har vært inne på tanken flere ganger i det siste, men innser nå at det kommer til å bli skjolder og flekker -igjen. Fortsatt god søndag, og takk for flott blogg :)

bestemors hage sa...

Nydelige bilder og en god historie. Du har nok mange talenter, selv om du føler du kommer til kort med hud og hår. Tanken har streifet meg også. Leggene er uvanlig hvite. Jeg skylder på været og at vi ikke har tatt oss tid og råd til en sydentur i april i år.

@afjo72 sa...

Hi,hi,hi...nikker i rettferdighetens navn gjenkjennende her... Jeg for min del er evig optimist og skrubbet leggene klare i dusjen i dag, og er ganske straks klar for en runde innsmøring :o))

Fortreffelig søndag til deg! :o)

Hønemor sa...

Hehe, godt å høre det er flere. Etter nærmere 10 år i "bransjen" (typ parfymeri), med tilgang til all verdens lekkerheter har jeg èn ting og si; Selvbruning er noe HERK. Rett og slett. For oss bleke, men fattede, med skummetmelk fargede bein, er det dessverre ingen enkel løsning i sikte. Den nærmeste anbefaling jeg kan komme med, sånn for senere, er bodylotion med litt self-tan i, fra enten Aco (Apotek-vare, lukter helt pyton, men skjolder ikke), og Clinique selfsun bodylotion med litt selvbruner i. Eneste som fungerer. Trust me, jeg kan kanskje ikke mye her i verden, med teorien for vellykket selvbruning er inngående studert gjennom 10 år. Med den konklusjon at ikke alle kan være Jennifer Lopez eller Eva Longoria. Noen må være engelske roser også. Bleke, men, fattet. Det får være en mager trøst at til høsten er nesten all make-upen vampyr-inspirert, og da, DA kan vi skinne, i all vår melkefargede herlighet! :D Jommen.
Fantastisk bra skrevet, som alltid, og takk for en fortsatt strålende blogg! En fryd å følge!
Mange hilsener fra Mari

Livet i Fattighuset sa...

Mari, så deilig å høre at det ikke bare er jeg som er inkompetent. Mine badevenninner har også enstemmig kommet fram til at jeg har elfenbensfarget hud - og det må jo være bedre enn gulrotfarget danskebåtbrun :-) Jeg kommer heretter å tvilholde på "blek, men innmari fattet"-imaget mitt!

Marie

Anonym sa...

det enkle er ofte det beste.. skummet melk er visst på mote.. jeg følger den slavisk:))

herlige bilder :)) ha en koselig kveld..

Hanne sa...

Åh ja, gudene skal vite at jeg har mine skrekkopplevelser på denne fronten.
De siste årene har jeg brukt ACO Sunkissed selvbruning på legger og lår. Kjøper den på apoteket, og akkurat nå er den på tilbud til rundt en femtilapp.
Det går så bra, så. Kunsten er å smøre på om morgenen, etter dusj, og så sprade rundt i trusa og innta frokosten stående. Etter en times tid kan man (etter min erfaring) kle på seg og leve som normalt. Det blir jevn, fin farge og ingen skjolder.
Jeg smør ikke hæler og tær - jevner bare ut et stykke før jeg kommer så langt.
Denne kremen bruner såpass moderat at det trengs to-tre repetisjoner. Men dermed blir det heller ikke de store krisene.

Man får utrettet utrolig mye husarbeid den tiden det tar å la kremen trekke skikkelig inn - men må selvsagt stå tilsvarende tidlig opp.

Lykke til i bryllupet, uavhengig av farge på leggene.
Nydelige bilder :-)

Pludrehanneklem

rod i hob sa...

Kjempebra skrevet!

Håpa at det går bra å at brudeparet får en fantastisk bryllupsfest!

Sjølv ska eg væra forlover i bryllup i begynnelsen av august. Gru gleder meg... Kansje det er sjangs for at leggene får LITT farge før den tid???

Brocante sa...

For en del år siden tok vi piller for å bli brune. De inneholdt karoten (fargestoffet i gulrøtter) - etter en en tid var hadde vi alle orange håndflater, knær og albuer - og resten var ikke helt normal heller. Vi var morsomme å se på men slett ikke vakre.... Forstå hvordan du føler deg! Lev vel med fargen :-)

yanmaneee sa...

yeezy boost 350
air max 270
cheap mlb jerseys
yeezy shoes
coach outlet
kobe 9
ralph lauren uk
jordan 6
yeezy boost 350 v2
michael kors outlet