søndag 20. juni 2010

Piratvirksomhet ...

Mye lyd for Lillemor når kanonene smeller

Da jeg var liten, kledde jeg meg i sjørøverklær og fryktet og feiret Kaptein Sorte Bill hver sommer. Helt siden begynnelsen på 80-tallet har Bellona-styreleder, tidligere ordfører og folkets rebell Olaf Brastad trukket i sjørøveruniformen en lørdag i juni. Jeg frydet meg! Og samtidig var det innmari skummelt. Nå tropper vi opp på bryggekanten med en ny generasjon småpirater. En viktig del av lokalhistorien fortsetter!

Kaptein Sorte Bill

Det er kuler og krutt. Og høylydte skjellsord. Noen må alltid gå planken og de slemme taper hvert år. I år var det cubanerne som hadde kidnappet Sorte Bills kjæreste Grusomme Gerda. Admiralen Per S. Trojka ledet opprøret mot sjørøverkapteinen, men måtte selvsagt innse at slaget var tapt etter hvert.

Fienden kommer!

Det årlige sjøslaget trekker fullt av folk til byen og slår aldri feil. Historien som utspiller seg i havna endres litt fra år til år, men er selvsagt fullstendig uten innhold og full av deilig sprøyt!

Kapteinen på skøyta "Død" (til vanlig "Liv")

Noen har ønsket seg en "Sjørøver-spel" på linje med det kristiansandske Sabeltannhysteriet, men jeg synes det holder lenge med denne halvimproviserte galskapen. I Holmestrand hyller vi fortsett gode gamle Sorte Bill. Han er langtfra kommersiell, og sangen hans er på grensen til umulig å lære seg. Dermed nynner vi ivrig med på verset og synger av full hals når vi kommer til "Hei, fadderi og fadderullandei".

Hiv og hoi, alle sammen ;-)
Marie

8 kommentarer:

Lappeline ♥ sa...

God morgen!

Dette høres jo kjempe kjekt ut.
Sikkert artig for både liten og stor..

Ha en flott søndag

Klem til deg

Hvit Villa sa...

Så herlig! Hiv o' hoi!

Lars Ivar Hordnes sa...

winther-sørensen og roch øverland kan vel lage en sjørøver-opera!

Vibeke sa...

Hurra for Holmestrand, som har kulturfestival og sjørøverfestival og rockefestival - og masse dyktige, driftige og engasjerte folk!

Livet i Fattighuset sa...

Lars-Ivar, har de ikke egentlig begynt på en slik en gang? Det hadde faktisk vært veldig kult :-) Og Vibeke - du har helt rett!

Marie

På landet tenker vi... sa...

Kan bare komplettere din utmerkede historie med vår sønn som for en god del år siden møtte Olaf utenfor fiskebrygga og utbrøt "Se der kommer kaptein Sorte Bill, han som spiller ordfører !"

Lars Ivar Hordnes sa...

Begynnelsen var god, men fortsettelsen var det verre med. Skuffelse, tror jeg.

yanmaneee sa...

hogan outlet online
jordan shoes
supreme hoodie
vapormax
fila
curry 5 shoes
ferragamo belt
air max 97
hermes handbags bag
yeezy boost 500