onsdag 2. juni 2010

Olje i gull

Etter at vi kjøpte Fattighuset for over fem år siden, har jeg blitt fryktelig opptatt av den ultralokale historien. Den om gata vår, om byen under fjellet og om livet i vannkanten. Det er idylliske steder i Holmestrand som kunstmalere har valgt som motiv om og om igjen. Og så er det andre motiver som ikke er så vanlige. På veggen i gangen henger det to bilder jeg har arvet etter min farmor. Oljemalerier i gullfarget ramme. Begge er malt på den gamle hovedveien til Oslo (der sikkert mange har sittet i kø sommerstid). Det ene viser veien og jernbanelinja nordover. På det andre ser det ut til at kunstneren bare har snudd seg rundt og malt det han/hun så sørover. Her er det legendariske badehuset med i bakgrunnen. De to bildene er likevel malt med to års mellomrom - 1923 og 1925.


Vi lurer fælt på hvem denne kunstmaleren med navn Ring var. Vi har forhørt oss på det lokale museet uten å komme videre. Men noen har kanskje hørt om vedkommende? Det er ikke bare å google "Ring" + "maler" eller "Ring" + "kunstmaler". Det er ett eller annet med det etternavnet som ikke innbyr til et enkelt og greit søk, hehe.5 kommentarer:

Anonym sa...

Fant en dansk maler som har mottatt Eckersbergprisen to ganger 1896 og 1901, kan han ha vært i Norge tro?

Du kan lese mer om ham her: http://www.artcyclopedia.com/artists/ring_la.html

Hilsen Monika Sjue

salige lavendel sa...

Spennende...håper du finner ut noe mer om maleren.

Anonym sa...

Kanskje du kan bruke den gammeldagse metoden bøker om kunstmalere. Biblioteket eller kunstbutikker bør ha et lite utvalg slik litteratur. Selv fikk jeg hjelp til å finne maleren av et bilde i en lokal innrammings- butikk. Hilsen Toril A.

Brocante sa...

Gule sider kanskje? Fant mange med etternavnet ring på dine trakter. Ring opp noen og spør om de vet noe - skal vedde på at han var lokal kunstner.

Tulip sa...

Artige bilder, fra kjente bilvei-trakter:)

Lo godt av den morsomme selvbruningshistorien under! :)