onsdag 5. oktober 2011

Vakre rom som virker

I over to år har vi brukt biblioteket vårt som roterom. 21 kvadratmeter roterom er litt råflott når vi har 200 kvadratmeter kaldloft og et uthus på over 50 kvadratmeter. Men det er rart med det, så fort vi venter gjester er det fristende å dytte alt rotet inn i dette rommet vi ikke egentlig har brukt.


I sommer har vi forstått at alle rom må ha en funksjon for å virke. På biblioteket har mac-en stått på et lite egnet, men ganske vakkert bord. Ellers har det vært spredt møblert og fullt av bøker. Da jeg på impuls kjøpte en stor flatskjerm-TV for noen uker siden, ble det klart at biblioteket måtte bli TV-rommet. I det lille rommet vi har brukt til det fram til nå, har det bare vært plass til to personer av gangen. Det er jo litt slitsomt når vi ofte er fire som skal se på TV samtidig.

Lørdag gikk vi dermed til innkjøp av en mørkbrun Ektorp sofa fra Ikea. Samtidig fikk de hvite Jennylund-stolene nytt stripete trekk, og ble skrekkelig høstfine. Det fine bordet vi har sett oss ut var det ikke plass til på hengeren, men det kommer i hus denne uken. I mens tjenestegjør den gamle Amerika-kofferten jeg en gang reddet fra dynga som bord. Litt upraktisk, men ganske lekkert :-) I vinduskarmen har to Mumitroll-liknende metallhus fra Madam Stoltz fått plass. Om kvelden lyser det vakkert mellom de to eføy-bøylene.

Holmestrand er nemlig full av vakre interiørbutikker. Husene er fra Fru Berntsen interiør og frisør, en finfin kombinasjon av hårstil og stil til huset.

Det "nye" rommet har blitt favorittrom for alle, bare etter noen få dager. Her synker vi ned under pleddet om kvelden. Varm te og bok eller en titt på den enoooorme TV-en er en fin avslutning på fortsatt hektiske dager. I løpet av en uke, håper vi på at også gutterommet til storebror på 17 også skal være ferdig. Det blir stas det - snakk om tålmodig gutt. I seks år har han ventet på å få rommet sitt på plass :-)

Ha en god dag så lenge!

Marie

11 kommentarer:

Liza sa...

Tenk å kunne kjøpe en gigantisk flatskjerm tv på impuls da gitt!
Tv-bibliotek står høyt på ønskelisten for en som bor i blokk!

Livet i Fattighuset sa...

Nå har vi brukt alle pengene våre på byggevarer, maling og håndverkere i seks år. Det merkes på lommeboka :-) Nå har vi lenge spart til møbler til huset, som endelig er ferdig. Ellers er det sjelden rom for flatskjermer på impuls, hehe.

Marie

polkadotpeticoat sa...

It looks amazing , I love rooms like this, a winter day ,a pot of tea and a good book!

BenteOO sa...

Eg har også gleda av at det minste kammerset i første etasje vart bibliotek, - men så vakkert som ditt er det nok ikkje!

Åshild sa...

Et flott rom.

Dere kan jo beholde den lille TVen i det lille rommet i tilfelle ikke alle fire vil se det samme.

salige lavendel sa...

For et flott rom!

Maria - Min oldemors hus sa...

Vi hadde også et sånt rom, i tilknytning til stua, som var så mørkt og trasig at ingen orket å være der. Ny maling, ny belysning og et par godtstoler - vips! så gikk det fra å være det glemte rommet til å være i bruk flere timer hver dag, til lesing, surfing og middagsdupping. (",)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Så fin det ble! Ektorp er min favoritt, og blir man lei av fargen, er det jo bare å skifte trekk! Og så er den sååå god å sitte i!

Ønsker dere en god helg, og mange fine stunder i "ny" stue!

Klem Cathrine :-)

Tulip sa...

Fint det ble i tv stua. Ville likt å sett ansiktet på mannen min om jeg kom hjem med en flatskjerm kjøpt på impuls!!!
kult

Anonym sa...

Flott rom og kjekk forandring av "roterom":) hm, har "roterom" her i huset også hehe...ble litt inspirert til å gjøre noe med det;)

Turid sa...

Høres ut som om det er masse sjel og stemning rundt deg og dine- kos dåkk i høstsjarmen!