tirsdag 25. oktober 2011

Å synge på siste verset

Når høsten kommer, er det en del som synger på siste verset. Sommeren, for eksempel. Og hagen. Det er i hagen utenfor Fattighuset vi merker best at høsten er i ferd med å gripe taket i oss. Heldigvis har vi vakre, hvite cosmos som blomstrer fortsatt. Den svever langt over hodet mitt, og byr på vakkert dill-liknende bladverk og lekre hvite blomster.


Fortsatt kan vi hente inn gule, slanke squash fra pallekarmene våre. Grønnkålen står også og strutter. Den er så frodig og mørk i fargen, at den kan kåres til årets vinner i kjøkkenhagen. I år gikk nemlig både løk og gulrøtter rett i gapet på mark. Ekle greier, men jeg har jo lest at gulrotflua legger egg og kan være en skikkelig ertekrok. Vi gidder ikke gulrøtter neste år, men løk skal jeg prøve igjen. Det var fjorårets suksess :-)

Kjøkkenhagen var også i år frodig og full av både stauder og nyttevekster. Noe spesielt godt system er det kanskje ikke, men huset vårt er så stramt at hagen godt kan være litt overgrodd. Hele sommeren har gått uten at uthuset har fått strøk to med mørkrød maling. Verst er det vel for naboene i sør, som fortsatt ser den siste gule uthusveggen når de ser ut vinduene sine. Det får bli vårarbeid.

På grunn av fjellveggen som reiser seg rett til værs på andre siden av gata vår, er det ikke maks soltimer her i Kirkegata. Men da trives jo hortensiaen, som svimer av når det blir for varmt. Vannsiget fra fjellveggen gjør også sitt til at det er fuktige og gode vokseforhold. Men snart skal også de siste restene av hagen lukes opp eller klippes ned. At vi allerede mater småfuglene er et godt tegn på at kaldere tider er på vei.

Ha en god dag!

Marie

8 kommentarer:

BenteOO sa...

Bileta dine tilseier at hausten framleis er vakker hjå deg!

Huset i Lunden sa...

Flott og frodig i hagen din fortsatt! Kjempefine bilder!

-mona

Sandoren og Blåsten sa...

Langt ut i oktober til tross, synes jeg du hadde en frodig og blomstrende hage!

Her har jeg tatt inn de siste blomstrende rosene til pynt inne. Vi har kjøpt hus i nærheten så det blir litt trist å dra ifra denne hagen som nå er ferdig etter 5 år med hagearbeid.

Bare å brette opp armene til våren og begynne på nytt å jobbe med nye muligheter. Skal låne ideen din om bruk av pallekarmer til grønnsakshage.

Ha en fortsatt fin høst!

Hilsen Gry K

Bente sa...

Se ikke ut som frosten har tatt noe i hagen din ennå.
Hva slags fjellvegg reiser seg hos deg??

Bente

polkadotpeticoat sa...

Love your hydrangeas.....so beautiful!

Anonym sa...

Nydelig bilde! Her i Harstad har vi ikke så mye som ennå blomstrer , men kinasøter, Erodium, Androsace lactea, Geranium `Ballerina`,salvie,stokkroser og stemor lyser ennå opp. Og fremdeles kan vi høste spisskål.Det har vært 11,5 grader i dag, men på grunn av fire frostnetter tidligere er det definitivt høst i hagen. Hilsen Toril A.

Fargeheimen sa...

Planter du Tagetes i lag med gulrøttene dine, så slepp du unna desse larvene. :)

yanmaneee sa...

reebok outlet
off white clothing
curry 6
michael kors outlet
timberlands
nike huarache
longchamp handbags
curry 5
yeezy boost
hermes belts for men