onsdag 7. desember 2011

Luke 7: Godlukt i karmen

7. desember, og snøen ligger på nåde :-) Vi håper på en snødag til, før den etter metereologenes spådommer bukker under for mildværet igjen. I vinduskarmen står tre hvite hyasinter. De lukter godt, men sterkt, og får derfor stå kaldt ved det uisolerte gangvinduet. Her i huset er nemlig nesene ikke særlig fornøyde for sterke blomsterdufter.


For meg er dette juleblomst nummer én, og ganske uoppnåelig for den som er vokst opp i et hjem fullt av allergikere. Vakker hvit, og lekker i flere farger. Men i år ble det hvitt for oss. I fjor endte de opp ute på trappa - og der sto de i full blomst i mange uker. Først frøys dem, før de tinte. Og da var det slutt på moroa. Men så lenge det er kaldt nok, trives de ute.


Vi ønsker alle en fin 7. desember, og håper dere er mer i julerute enn det vi er!

Marie

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig! Dessverre kan ikke jeg heller ha hyasinter,og vi har ingen gangvindu som du har. Her er i hvert fall ikke juleforberedelsene i rute.Har hatt vannlekkasje i golvet og det er ennå ikke kommet ny støp på de nye varmekablene i ganggolvet.Flisene får vi ikke på før etter jul! Noen bedre??! Hilsen Toril A.

Livet i Fattighuset sa...

Huff, Toril, dette hørtes ikke særlig bra ut. Dere får lage jul et sted dere ikke ser vannlekkasje og ganggulv :-( Det går sikkert bra, og blir nok supert når det er ferdig en gang på nyåret.

Lykke til!
Marie

AktivHverDag sa...

Fiine og det inspirerer:) Her i huset driver vi og gjør unna sykdom...før vi skal ta fatt på resten av juleforberedelsene.
God førjulstid til Fattighuset:)

Jeanette

AnKa sa...

Vakker blomst som for mange er juleblomst nr 1, men akk den dufter sterkt -nesten for sterkt;)
Flott blogg du har, håper det er greit at jeg linker til den? :)

Anonym sa...

Hurra! I dag ble golvene støpt, så i morgen slipper vi å klatre over balkongen når vi skal ut!?! Jeg tenker vi feirer jula på Vestlandet, skal hvis alt går etter planen på sykhuset i Tromsø,operere høyre tommel om ei uke, med påfølgende gips i fem uker:)Godt timet,ikke sant? Tror jeg rekker det,jeg.Hilsen Toril.