Alt ble blandet sammen i en kjele med teflonbunn, og fikk koke opp mens jeg rørte. Deretter satt jeg ned varmen til et minimum, før den søte massen kokte videre i nærmere en time. I mens pakket jeg inn julegaver, hørte på julemusikk og rørte i gryta med ujavne mellomrom. Etter en stund slapp jeg litt karamellmasse i et glass med kaldt vann for å se om den stivnet. Da den ikke gjorde det, kokte jeg den 20 minutter til, før den var klar. Så var det bare å helle hele herligheten på et brett og kutte opp karamellene da de var klare. Enda lurere hadde jeg vært hvis jeg hadde hatt karamellmassen over i småformer. Helt til slutt, da de var helt nedkjølte, puttet jeg alle karamellene i en frysepose med melis, slik at de ble skikkelig dekket av det pulveriserte sukkeret. Smaken? Som en blanding av Smørbukk og Werthers Original. Helt suvverent, med andre ord :-)
Karamellinspirert? Kjør på!
Marie
2 kommentarer:
Nam nam :-)
Ser kjempegodt ut!
Takk for oppskrift :)
Klem fra Catharina
Legg inn en kommentar