mandag 19. desember 2011

Luke 19: Jøjje meg, for noen godsaker!

I helgen hadde jeg tenkt å koke karameller. Jeg hadde plukket ut en karamelloppskrift hos Den gode feen jeg hadde planlagt å lage. Men som alltid hadde jeg planlagt litt dårlig, for jeg hadde ikke alle ingrediensene jeg måtte ha. I en fei ombestemte jeg meg, og gikk for disse dropskaramellene: 2 dl sukker, 2 dl sirup, 2 dl fløte og en klatt meierismør.

Alt ble blandet sammen i en kjele med teflonbunn, og fikk koke opp mens jeg rørte. Deretter satt jeg ned varmen til et minimum, før den søte massen kokte videre i nærmere en time. I mens pakket jeg inn julegaver, hørte på julemusikk og rørte i gryta med ujavne mellomrom. Etter en stund slapp jeg litt karamellmasse i et glass med kaldt vann for å se om den stivnet. Da den ikke gjorde det, kokte jeg den 20 minutter til, før den var klar. Så var det bare å helle hele herligheten på et brett og kutte opp karamellene da de var klare. Enda lurere hadde jeg vært hvis jeg hadde hatt karamellmassen over i småformer. Helt til slutt, da de var helt nedkjølte, puttet jeg alle karamellene i en frysepose med melis, slik at de ble skikkelig dekket av det pulveriserte sukkeret. Smaken? Som en blanding av Smørbukk og Werthers Original. Helt suvverent, med andre ord :-)

Karamellinspirert? Kjør på!

Marie

2 kommentarer:

Grethemormora sa...

Nam nam :-)

shabby chic og lavendel sa...

Ser kjempegodt ut!
Takk for oppskrift :)
Klem fra Catharina