tirsdag 8. mars 2011

Bare vakkert! (Og fin historie)

Da min mormor Ingrid og morfar Ove giftet seg en gang midt på 40-tallet, fikk de en vakker karaffel i gave. Karaffelen har sandblåst mønster og selv om det har gått mange år siden bryllupet i Kongsberg kirke, har den fortsatt den originale glassproppen igjen. Kryss i taket!

Nå rydder mormor i skapene sine. Hun skal selge leiligheten sin og flytte inn i første etasje her hos oss. Karaffelen hadde hun tenkt å gi til et loppemarked, men da spurte jeg om å få den. Den passer jo veldig godt til de to portvinsglassene (også fra 40-tallet) vi fikk i gave før jul. Det er rart å skulle flytte til et sted med mindre plass. Det blir et lite bord med ting hun vil gi bort. Vi barnebarna får stikke innom å se om det er noe vi vil ha før det går til Sanitetens loppis.

Karaffelen, som brudeparet fikk av kjæresten til brudgommens bror Egil, står nå i gangvinduet her i Kirkegaten 7. Her har den lille flaska finfin utsikt til oppussingen av Holmestrand kirke. Og godt selskap av vårblomster. Snart skal jeg kjøpe litt portvin å ha på karaffelen. Står den tom med proppen i, kan den gråne av glasspest. Og det vil vi ikke ha noe av :-)

Ha en fin dag, alle sammen!
Marie

10 kommentarer:

naturglede/Randi Lind sa...

Så nydelig karaffel, glass og historie! Godt du vet hvordan man skal ta vare på det. Jeg har krystallglass i nesten samme mønster fra mine foreldres bryllup. De tåler ingenting, så de står til pynt.Det er veldig fint å ha ting med minner. Takk for titten, og ha en fin dag:)

Åshild sa...

Så hyggelig at din mormor skal flytte inn i huset. Og så hyggelig for henne at du vil ta vare på noen av tingene hennes. En ting vår en større verdi når man vet hvem som har eid den og hvor den kommer fra. Så spørr mye mens du fortsatt kan. Jeg "skriver" historien til tingene våre nå og jeg har ikke mange nok å spørre.

(eddas) sa...

Nydelig karaffel og glass.Godt du fikk berget den fra og bli gitt bort.
Ja,må jo ha noe godt på den...
Ha en fin dag i Holmestrand..
klemklem

Bente:) sa...

Du har en så fin og varm blogg med så mange gode historier:) Jeg er så glad for at noen tar vare på kulturarven vår!

Jennys fire vegger sa...

Så fin karaffel, og glassene likeså. :-) Fint at historien får leve videre gjennom deg!

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Mia, New Room Interior sa...

Så fin den var!! :-) Ha en super kveld! Klem

Puumuli sa...

Vad bra att du hann rädda den fina karafen och de härliga glasen från att hamna på loppis! Det är alltid trevligt med föremål som man känner till historian av.

Kram
Sari från Puumuli

-Kamilla- sa...

Nydelig karaffel! Så kjekt at hun skal flytte inn hos dere. En trygghet for begge ;0)
Glasspest?? Ikke hørt om... Hva er egentlig det?
Kos dere videre!! *Klem*
-Kamilla-

Anonym sa...

Nydelig! Gleder meg til portvin, for glasspest kan vi ikke ha noe av nei!
Klem Dunkebekk kjerringa i sørbyen, som har fått blomster i dag!

Heidi sa...

So pretty....love the glass etched.
what a cutie in your previous post!