søndag 13. mars 2011

Pirkejobb - men så blir det bra!

Fattighuset vårt er preget av hard bruk. Livet her har tidvis vært utrolig vanskelig og tungt for de som har bodd i huset før oss. Noen steder må hele dørkarmer byttes ut fordi noen har gått løs på dem med øks. Andre steder har vi måttet bytte ut panelbord som har skader etter slag og spark. Her i stua nede, var det tidligere kjøkken. Vår største utfordring har vært at det på den ene veggen ble limt vinylbelegg rett på veggen, og at den andre veggen var full av stekefett både under og over malingen.

Det betyr mye sparkling, husfiksing og akryl. De siste dagene har vi brukt mye opprettingsmasse av ulike slag. I går fikk jeg pusset ned all sparkelen i stua for hånd med fint sandpapir. Det kommer seg nå. Da jeg åpnet en nyinnkjøpt malingsboks for å avslutte med et strøk farge, var malingen ødelagt. Det er andre gangen vi opplever akkurat dette: I linoljemalingen fra Jotun har hvitpigmentene kornet seg, slik at det ser ut som det er sand i malingen. Det hjelper ikke å stryke det ut heller, og når det tørker, er det bare sandpapir som hjelper. Jeg prøvde meg på fire panelbord, og stakk til slutt to fingre rett oppi malingsboksen for å kjenne om hele boksen var sånn. Og det var det. Slukøret måtte jeg erkjenne at det ikke ble noe stuemaling lørdag ettermiddag. Malingen må byttes mandag.

I rommet som tidligere var stue, men som nå skal bli kjøkken, er det spikerhull som sliter oss. Se på bildet - det aller meste er faktisk spikerhull. Her har noen gått komplett bananas med hammeren. Tidligere var det koreaplater i dette rommet, og de satt veldig godt fast - for å si det mildt :-)

Jaja, mer jobbing i dag. Nå går det fort framover. Hver dag blir det litt finere i huset, og det er godt å tenke på.

Ha en fin søndag !

Marie

13 kommentarer:

Blomsterpiken sa...

Dere er utrolig flinke til å jobbe - dere pusser jo opp hele tiden!
Flinke dere er. Jeg er "mett" etter et prosjekt og må ha hvile en stund før jeg får lyst til å begynne på noe nytt.

Har du et tips til når det er best å sparkle, og når det er best å bruke akryl?

Jennys fire vegger sa...

Høres ut som skikkelige pirkejobber, ja. :-) Men det blir nok utrolig bra, når dere er så nøye. :-)

Ha en fin søndag videre.
Klem Jenny

Maria sa...

Bless you! Holder på med det samme. Det er så utrolig gøy å male, og så utrolig kjedelig å gjøre forarbeidet. Bråkete, støvete og slitsomt for kontorråttearmer!

Og nå ser jeg at jeg har slurvet med slipingen før jeg malte første strøk, så det er bare å rykke tilbake til start for min del...

Ragnhild - Kunsten å elske sa...

Slitsomt mens det står på, men resultatet blir nok flott!
Dere er flinke! Synd med malingen...slik skal det jo ikke være, og det er ekstra kjedelig når man er så klar for å sette igang med noe.

Ha en fortsatt fin søndag. =)

Helene sa...

Dere er så flinke! Gleder meg til å se det ferdige resultatet, men det er også veldig inspirerende å se alle "underveis-bildene" du legger ut.

Ha en fin søndag!

hobbyvimsa sa...

Ja her har dere jobben,dere er virkelig flinke.Stå på det blir bra til slutt!!

Ha en fin søndag!!

Klem Linda;)

krepsemor sa...

Det er litt av en jobb dere har begynt på. Jeg beundrer tålmodigheten deres, med et sånt grunnlag. Spikerhull, slag og spark i veggen, og en dørstokk med økse-merker...Men det er ikke noe som blir så flott heller, når det endelig er ferdig! Ønsker dere lykke til videre i arbeidet, men så synd å oppleve ødelagt maling.
Det blir kjekt å se det ferdige resultatet, for du legger vel ut bilder?

ritasc sa...

den malingen har sikkert vært frosset. men like surt uansett, når man er klar for maling, og så må man bare gi opp.....
odt jobba, kjekt å følge

Mia, New Room Interior sa...

Dere er så flinke!! Det der med tusen spikerhull har vi og litt for mye erfaring med.. De var tydelig redd for at ting ikke skulle henge godt nok, både på vegger og gulv her i huset! :-) Gleder meg til å se det ferdigmalt, kjipt når malingen er ødelagt, når man er helt klar for å male! Ha en super ny uke!! Klem

Ingrid sa...

På en eller annen merkelig måte er det mye trøst i bilder som dette. Det er ikke bare hos oss liksom... ;)

Jeg heier på dere, og ønsker dere lykke til videre med jobben. Det blir så fint!

Heidi sa...

Lovely and your previous post with the flowers just bliss Momma!!

Anonym sa...

Når jeg ser dette så grøsser jeg. Vær forsiktig med armene. Men heldigvis er ikke sparklet i dag så hardt å pusse, og dere bruker vel maskin der det går an? Selv har jeg slitt ut hendene på all mulig oppussing av vegger og tak, møbeltapetsering og søm.Jeg hadde ikke pussemaskin og godt nok verktøy i mange,mange år. Det hjelper ikke å være klok av skade nå, artrose er det lite å gjøre med i ettertid. Så nok en gang, vær forsiktig og lykke til videre. Hilsen Toril A.

Anne (Moseplassen) sa...

Jeg er imponert over at dere ikke bare kapitulerer og spikrer rehabgips på de veggene eller nye bord. Flinkinger!