lørdag 5. mars 2011

Ta en potet!

I hagen i år skal vi prøve å sette poteter. Det har jeg gjort for mange år siden, mens jeg fortsatt bodde i femte etasje i et murhus i Oslo. Da fikk jeg en jordlapp til fri bruk en sesong som bursdagsgave fra en god venninne på en gård her i Holmestrand. Grøden var formidabel, og potetene var himmelske! Vi har jo ikke så innmari god plass i hagen, men fire til seks ris får vi kanskje plass til i en pallelem?I mens har Lillemor og jeg hentet fram formingskunster fra barndommen - det klassiske potettrykket. Jeg ble veldig inspirert av det siste nummeret av Country Living (britisk utgave), der det står en artikkel om kunstneren Julia Burns og hennes varemerke Red Hen Originals. Dama lager rett og slett kunst med potettrykk.

Hun lager høner, griser, mus og andre dyr som bor på gården hennes. Og de enkle, naive motivene har slått an i Storbritannia. Jeg synes de er veldig sjarmerende. Selv kom det ikke akkurat slike kunstverk ut av trykketiden vår en tidlig morgen.

Vi lot oss inspirere av VM, og lagde det ene nordiske flagget etter det andre. Skar enkelt og greit ut et kors i poteten, og klare var vi. Til slutt var vi helt ville og gærne, og skar ut et kryss også. Da ble det britiske flagget til. Fargene i korset malte vi på med pensel. MORO!

Nå skal vi jentene ut i skiløypene på Blefjell, mens gubben skal ha jobbehelg i leiligheten. Det er finfin arbeidsfordeling, synes jeg :-)

God helg!
Marie

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kjekt for minstejenta! Veldig fin arbeidsfordeling,ja. Her blir arbeidsdelinga i dag som følger: Mannen ser på skiskyting og langrenn mens han sorterer sine frimerker, og jeg går på loppemarked:) Hilsen Toril A.

AktivHverDag sa...

Du inspirerer:) Herlig inneaktivitet som jeg faktisk hadde helt glemt bort! Kos dere masse på Blefjell...det ser ut til å bli en fantastisk soldag!

Jeanette

AktivHverDag sa...

Du inspirerer:) Herlig inneaktivitet som jeg faktisk hadde helt glemt bort! Kos dere masse på Blefjell...det ser ut til å bli en fantastisk soldag!

Jeanette

Tulip sa...

Koselig helgesyssel. Har tenkt å sette poteter selv i år, aldri gjort det før, så det er spennende!

Kos dere i helga!

Anonym sa...

Håper dere hadde det fint på tur. Her var det ute aktivitet før og etter fem mila. Lille gutt sov under hele seansen og prinsessa av Dunkebekk hadde den ene tven, mens vi hadde den andre. Skikkelig knall, og moro det også.
Nydelig lille potetjenta. Hjertetrykk var også knall forresten!

Frøken Jægers Hus sa...

FANTASTISK!!!!!!!

Mormor sa...

Hei ! Fant degg på en surfetur :)
Nydelig blogg, og et kjempearbeid dere utfører ser jeg !
Ja gamle hus er flott, jeg tenker bestandig på alle arbeidstimene som ligger bak ....
Vi bodde i et nytt hus ved Kongsberg, men tok så over slektsgården, byge forsåvidt nytt der også, Fjellhus i tømmer, men det er plenty med gamle hus å holde ved like Moro og utfordrende
Lykke til videre...

yanmaneee sa...

reebok outlet
off white clothing
curry 6
michael kors outlet
timberlands
nike huarache
longchamp handbags
curry 5
yeezy boost
hermes belts for men