søndag 20. mars 2011

Kjøkkenmaraton

Oioioi, så vrient det er å finne tid til å blogge om dagen. Hjemme løper vi rundt med støv i håret og kroppen kastet inn i hver vår blå arbeidsdress. Hendene er fulle av maling og neglene har sørgelige sørgerenner. Men det blir jammen gjort mye også! I går malte jeg fra sju om morgenen til sju om kvelden, bare avbrutt av en kaffe på kafé kombinert med en tur på dynga og til malingsbutikken. I tillegg rakk vi å kjøpe litt materialer (og en NoaNoa-kjole på 70%!!!!) før det braket løs med jobbing igjen.

Kjøkkenet fra Ikea har kommet - det kom i en diger lastebil sist uke, levert av en pottesur sjåfør som mente jeg hadde lurt han inn i altfor trange gater. Hmf!
Men var kjøkkenrommet ferdig? Neida, men det kommer seg raskt. Kjøkkeninnredningen er flyttet inn i stua, som ble malt for 5. gang i går. (Mer om akkurat det en annen gang). Siden vi startet kjøkkeninnspurten for fire uker siden, har taket på kjøkkenet fått doble gipsplater og ny panel. Veggene er skrapet to ganger, pusset ned for hånd (siden Norsk kulturminnefond reagerte med AVSKY! på at vi brukte pussemus på veggene i vårt eget kjøkken), sparklet, pusset ned for hånd en gang til, malt to strøk, og i dag blir det akryl i sprekkene mellom panelbordene. Bjelkene i taket er skrapet, malt et strøk, og de store sprekkene ble i går fylt med husfix. Det gjorde også skruehullene i taket. I dag skal det pusses ned.

Vi rakk også å pusse ned skaprekka i gangen i går, og male denne første strøk. Når vi er to, og noen andre har tatt med seg barnet vårt på håndballkamp, er vi supereffektive. I dag skal vi ha litt kortere dag, og grille pølser i sola hos noen venner som har invitert til bursdag. Deilig!

Ha en fin helg og en god uke!

Marie

19 kommentarer:

Hege sa...

Åhh så mye arbeid! Men det blir sikkert kjempefint! Gleder meg til å se:) Nyt søndagen!

Klem fra Hege

Mamsens hus sa...

Gleder meg til å se resultatet!
Ha en fin søndag. :)

Linda sa...

Fasinerende og følge med på Fattighusets svar på -Føniks opp av asken..
dere er utrolig dyktige og jeg bøyer meg i støvet, bor ikke langt unna Holmenstrand og det blir nok en tussle tur i bakgatene der til sommeren får å titte litt;)Med en is i hånda og solen i fjeset.. ha en fortsatt god helg!

Trefemtien sa...

Det er så utrolig imponerende å se alt arbeidet dere legger ned i det vakre huset deres! At du til og med pusser det for hånd, det er til å miste pusten av. Jeg har pusset, sparklet å malt mye jeg og, men uten min elskede pussemaskin hadde jeg ikke overlevd... Så hatten av for dere!!! Jeg skulle ønske jeg hadde hatt halvparten av all arbeidviljen og energien deres, tenk alt jeg hadde fått gjort da.....:)

Anonym sa...

Jøje, så kult. Nå skjer det ting. Ser frem til inspeksjon av både kjøkken og kjole i morgen!

Underberget sa...

Jeg er bare helt IMPONERT over alt arbeidet dere legger ned i det flotte huset deres!! Er spent på å se kjøkkenet ferdig:-) Ha en god søndag!

Mitt Blogglandia sa...

Hei!
Skal si dere står på! For en innsats!
Men en ting er sikkert, det blir vanvittig fint!
Gleder meg til å se bilder av det ferdige kjøkkenet!

Heidi sa...

It's so fun to see you going room by room!

josimo sa...

Hildrande du....5 strøk maling +++
Skal si dere gjør skikkelig arbeid.
Skal bli moro å se det ferdige resultatet.
Kan jeg spørre om hvilke farge du har valgt på veggen ?
Er på leting etter farge til kjøkken vegg selv, likte din :-)

Lappesola sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Lappesola sa...

Imponerendé innsats, men Pass nå på så du ikke maler på deg en senebetennelse.

Hilsen Sol

La Casa de Amor sa...

Dere er jo bare kjempeeffektive, og så får du skrevet blogg appå til!

Astri Moseidjord - Lensmannsgården sa...

IMPONERT! 12 timer med maling!
Jeg bøyer meg i støvet.. Bokstavlig talt ;-)

-Astri-

Solveig sa...

For et spennende prosjekt! Mye jobb ja, men utrolig gøy å få lov å pusse opp og gjøre huset til sitt eget. Vi kjøpte et gammelt hus for 5 år siden som nå brukes som fritidshus. Det ligger mange timers arbeid bak, men gamle hus skal en jo jobbe med litt over tid for å beholde "sjela" på en måte;o)
Ønsker deg lykke til og følger spendt med på fortsettelsen;o)
Klem fra Solveig

Anonym sa...

Hvorfor i all verden kunne dere ikke få bruke pussemaskin? Jeg kan ikke med min beste vilje forstå den avgjørelsen. Hilsen Toril A.

Ingrid sa...

Jeg er også litt interessert i begrunnelsen til Kulturminnefondet vedr bruk an pussemaskin?

Vi skal montere Ikeakjøkken til uka om de leverer som avtalt. Vi landa på Ramsjø fronter. Hva har dere valgt?

Tulip sa...

Å så mye jobb.. Og pusse alt FOR HÅND er jo utrolig tidkrevende.
Synes dere er flinke!

fint blir det uansett;)

LIVS LYST sa...

Så flinke dere er!! Fra 7 til 7?!!
Jeg holder på en halvtime og så må jeg sjekke litt på nettet og spise litt og kanskje drikke og tisse litt...hihi. Blir jo aldri ferdig jeg...

Men nå er i alle fall doen vår klar. Nå skal taket i stuen vaskes (og kanskje males??) før vi kan tapetsere. Det er jeg som skal vaske mens Thomas snekrer i andre etasje. Nå skal vi også prøve å stå på litt.

Vi talas!!

yanmaneee sa...

kevin durant shoes
balenciaga speed
timberland boots
longchamp handbags
off white
canada goose
golden goose sneakers
polo ralph lauren
coach outlet sale
jordan shoes