torsdag 5. mai 2011

Truende takbjelker!

Det er virkelig ikke en eneste vinkel som er 90 grader i dette huset. Jernbanen som har dundret forbi de siste 130 åra, har ristet huset helt ut av form - men det har nok satt seg godt nå. Vater får vi sjelden bruk for, men i det siste har vi hentet det fram likevel.


Den store oppgaven om dagen er å liste vinduer i første etasje. Alle listene må tilpasses, for takbjelkene stikker ned i listene. Det ler vi godt av, men mormor som skal flytte inn her, lurer veldig på hvor det skal bli plass til gardinstenger :-)

Dette vinduet, som tilhører det rosa gjesterommet og vender ut mot Bekkegata, har hele to takbjelker som forstyrrer. Da fattighusgubben lå nede for telling her en dag, måtte jeg være håndlanger for faren min. Vi målte, sagde, målte igjen, sagde igjen, regnet og vurderte. På ett eller annet magisk vis gikk det helt greit til slutt. Men etter at vinduet er malt må det nok til en del akryl og kitt.

"Maleren er snekkerens beste venn", sier faren min. Og det har han rett i. For oss amatørsnekkere er det fint å kunne amatørmale litt etterpå. Og fylle sprekker med husfiks, akryl eller sparkel. Resultatet blir så bra. Gleder meg til å vise bilder av ferdigmalte vinduer!

Ha en fin dag!

Marie

10 kommentarer:

LIVS LYST sa...

Og vi gleder oss til å SE!!!

Ha en fin dag, Marie.
Liv ;O)

De små øyeblikk sa...

he he he, ja det kreves en pose tolmodighet, krativitet og stå-på-vilje til å få dette til!

Lykke til videre!

Gleder meg jeg og til å se resultatet ;)

Klem Kjersti

Mita på landet sa...

Dere er FLINKE! Morsomt med slike utfordringer i et gammelt hus (i allefall når det går så bra;)!
Gleder meg til å se sluttresultatet:)

*Mita*

Maris Gyngestol sa...

Så utrolig flinke dere er!
Blir så inspirert av all den jobben dere har gjort! All ære til dere!

Drømmen er noe lignende selv, men vil ikke kjøpe før det "perfekte" huset dukker opp! Jeg bor også i Vestfold, og går stadig forbi noen gamle hus i Sandefjord sentrum, som jeg kunne tenke meg å pusse opp! Og hver gang jeg går forbi de, tenker jeg på deg, og jobben dere har gjort og gjør! Blir som sagt SÅ inspirert! :)

Ha en fin dag videre, med snekring og maling! Gleder meg til fortsettelsen!

Anonym sa...

Nydelig Mary lu!

Anonym sa...

Mormor får ha liftgardiner e.l. inni vinduene. Det kan jo lages i mange varianter. Hilsen Toril A.

ingjerd sa...

Her har du perfekte vinduer for liftgardiner......montert inne i karmen....Blir så bra så! Så sant bestemor kan trives med det da.....

Bente sa...

Akrylering vet jeg mye om. Vi har også brukt en del, men ikke langt nær det dere har brukt regner jeg med.
For en tålmodighet dere har i restaureringen av fattighuset. Det blir så fint. Gleder meg til å se det ferdig malte vinduet.

Bente

Tonje sa...

Det er ihvertfall brye verdt å måle,sage og måle igjenn når ein ser resultatet. Det vert kjempeflott!

Tulip sa...

Blir nok flott dette. men ikke lett med vinduer som må så mange tilpasninger til. Lister er ikke det enkleste å jobbe med...argh...
Kos dere i helga!