onsdag 26. mars 2008

Endelig kvitt råten?


Kampen mot råten var den aller første som kom igang etter at vi kjøpte huset. Kirkegaten og Bekkegaten har blitt stadig høyere med årene. Lag på lag med grus, gatestein og asfalt har gjort at regnvann i årevis har funnet lykken i bunnstokkene i Kirkegaten 7. Dermed måtte byggmester Flannum jekke opp huset for å få byttet tømmer både på vestveggen og på nordveggen.

Dessverre oppdaget vi for sent at det også var råte i bunnstokker på sørveggen. Disse så helt fine ut utenifra, men så ut som på bildet da vi åpnet et av gulvene inne. Dermed måtte vi opp med nok et gulv for å få byttet nok tømmer her. Råten hadde rukket å spre seg ut i gulvene, men heldigvis har panelveggene inne gått klar av skader. Før jul oppdaget vi også råte i en bærevegg inne. Dette er fikset nå, så foreløpig frykter vi bare ett svakt punkt; Det tidligere kjøkkenet i 2. etasje (se bildet i forrige artikkel). Her ser vi at det er vannskader i gulvet, og frykter at det også er skader i tømmerveggen bak. Det blir spennende å se den dagen det er på tide å fjerne de ti gulvbordene som er skadd.

Når det gjelder råte i vinduene er det et helt eget prosjekt. Men der har vi i hvertfall oversikt.

Rid of the rot?
Since we bought the house searching for rot has been job number one. And He Who Seeks Shall Find. Bad timber on three walls has been replaced, and even inside he house we found rot in a load bearing wall. This was in connection with the bathroom, where concrete had been smeared over the wood. Not good. When all this is done, we are still anxious what to find underneath the floorboards in the old kitchen (picture from last article). Ten floorboards have water damage and need to be replaced.
About our windows - now that´s another story and a totally different project.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hva var kostnadene for å jekke opp å bytte tømmer?