fredag 28. mars 2008

Verdens flotteste dørerInnerst på loftet, i en mørk krok, fant vi de originale ytterdørene til huset. Råtne og ødelagte så de akkurat passe medtatte ut, men vi ante storhet. I dag står det en grusom og oppjult moderne dør ut mot Kirkegaten, men den dagen vi er ferdig med oppussingen kommer de gamle dørene tilbake. Jan Gunnar Flannum har hatt dørene på sitt verksted en god stund nå, og de to pardørene har rett og slett blitt fantastiske. En smed og en blikkenslager har også bidratt med arbeider. Den vakre blåfargen var på de gamle dørene. Fargeprøven er målt og spesialblandet hos den lokale malingsforetningen vår.

Samtidig lages det enda et par dører. En snekker i Undrumsdal lager en nøyaktig kopi av ytterdørene. Disse skal stå i trappetilbygget ut mot Bekkegaten. Antageligvis er også de opprinnelig laget av en lokal snekker. Et dørpar med liknende utføring står i et lite hus i Tunnelveien.

Our lovely doors are away on recreation over at our joiners place. The original door was battered and rotten, but hours and hours of love and hard work have done it. We found the the lovely blue colour on the doors.

Ingen kommentarer: